ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Ελπίζω να δω μια γυναίκα πρωθυπουργό

Μπακογιάννης: Ελπίζω να δω μια γυναίκα πρωθυπουργό

Οι εκλογές, το Καρπενήσι, οι γονείς του και η ελπίδα να δει την Ντόρα Μπακογιάννη πρωθυπουργό.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, σημειώνοντας πως τον ενδιαφέρει να περπατά «με το κεφάλι ψηλά στους δρόμους και τις πλατείες - όπως κάνω σήμερα στο Καρπενήσι- ως ένας άνθρωπος που έχει βάλει τα δυνατά του και κατάφερε να βάλει ένα λιθαράκι για την πρόοδο του τόπου».

Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ερωτάται για το εάν φιλοδοξεί να δει τη μητέρα του πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας. «Ελπίζω κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής μου να δω μια γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας», απαντά.

Όσο για το όνομά του, ο ίδιος λέει πως είναι όσο θετικό τόσο και αρνητικό πρόσημο για το ξεκίνημά του. «Όσες πόρτες έχω βρει ανοιχτές λόγω του ονόματός μου άλλες τόσες έχω βρει κλειστές. Προσπαθώ με τη δουλειά μου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μου, να αποδεικνύω ποιος είμαι. Από κει και πέρα είμαι ιδιαίτερα περήφανος και για τον παππού μου Κ. Μητσοτάκη όσο όμως και για τον άλλο μου παππού, τον παπα- Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν ιερέας στα χωριά της Ευρυτανίας».

«Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να μιλώ για τον πατέρα μου», λέει για την απώλεια του Παύλου Μπακογιάννη που σημάδεψε τη ζωή του. «Και η Αλεξία κι εγώ ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Είχαμε μια οικογένεια που μας αγκάλιασε και μας υποστήριξε πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μπακογιάννης: Η χώρα έχει ανάγκη από το «εμείς» του Μακρυγιάννη