ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης: Τα τέσσερα Α της Αθήνας

Ν. Κακλαμάνης: Τα τέσσερα Α της Αθήνας

Ανασχηματισμό, πολιτικής διεύρυνσης, «βλέπει» μετά τις ευρωεκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με «την πείρα της 20χρονης κοινοβουλευτικής εμπειρίας», δεν βλέπει «τεράστιες αποκλίσεις» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αλλά σε κάθε περίπτωση εκτιμά «ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν θα είναι ένας τυπικός ανασχηματισμός. Μπορεί να δεις πρόσωπα που να δίνουν μια εικόνα πολιτικής διεύρυνσης. Όχι τόσο αριθμητικά μέσα στη Βουλή, όσο πολιτικά προς τα έξω». Και «βέβαια», συμπληρώνει, «το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης θα είναι τι επιτέλους σημαίνει η φράση «ξεκινώ τον διάλογο για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο».

«Αυτό είναι το θέμα για το οποίο, φυσικά, ούτε η Μέρκελ πρόκειται να πει προεκλογικά τι έχει στο μυαλό της να μας κάνει» λέει. Ο κ. Κακλαμάνης επαναλαμβάνει από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κάλεσμά του «να μιλήσει με όλους» στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου. «Όχι σε στημένα ντιμπέιτ. Αλλά να είναι όλοι. Να είναι και ο Κασιδιάρης» προσθέτει. «Εγώ δεν φοβάμαι να τον αντιμετωπίσω πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν μιλάμε για την Αθήνα. Διότι για την Αθήνα δεν λέει τίποτα. Λέει απλά ότι θα τη γεμίσει Αστυνομία. Τίποτε άλλο».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που θέτει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αναφέρεται στα τέσσερα Α της Αθήνας: Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία. Όπου Ασφάλεια, διευκρινίζει, δεν εννοεί «μόνο το κομμάτι της καταστολής. Δίνουμε τη διάσταση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η Ομάδα Δέλτα. Η ασφάλεια έχει να κάνει με κόσμο στον δρόμο, με αναπλάσεις που θα μαζεύουν κόσμο στους δημόσιους χώρους, με δρώμενα στις γειτονιές στον δρόμο». Όπως τονίζει, «με το φως το βράδυ δεν λύνουμε το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά την Αλληλεγγύη, αναγνωρίζει το έργο του νυν δημάρχου κ. Καμίνη, αλλά «δεν είχε τη γενναιότητα να πει ότι όλες οι δομές που χρησιμοποιεί φτιάχτηκαν το 2008 και φέρουν υπογραφή Νικήτα Κακλαμάνη. Από το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέχρι την Αθηναϊκή Αγορά».

Στέκεται σκωπτικά απέναντι στη συνεργασία της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη με ΜΚΟ και τονίζει ότι η «Κλίμακα», που αποτελεί βασικό ετέρο του δήμου στις κοινωνικές δομές, ερευνάται από τον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει και στο προεκλογικό του φυλλάδιο, ο ίδιος και η ομάδα του έρχονται να «θεραπεύσουν» τα κενά στην πόλη που είναι τα ερημωμένα σκοτεινά κτίρια και οι άδειοι δρόμοι, η φτώχεια στην κοινωνία, οι κλειστές επιχειρήσεις και η ανεργία στην οικονομία, τα λειτουργικά κενά στον δήμο.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κακλαμάνης: Αν δεν σε θέλει ο πολίτης, δεν εκλέγεσαι