ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βούλα Πατουλίδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Βούλα Πατουλίδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης της «Αλληλεγγύης» υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς, Παναγιώτης Κακαφίκας, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο Ταμίας του Συνδέσμου Γιώργος Βαρδάκας και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κατερίνα Δεμερτζή.

Η Βούλα Πατουλίδου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Κακαφίκας υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της Αγοράς από το νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Χαραλαμπίδης υπογράμμισε πως «οι έμποροι είμαστε αισιόδοξοι από τη φύση μας και ως κλάδος δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα, αντιθέτως προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν». Στην αβεβαιότητα που νιώθουν οι εργαζόμενοι και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν αναφέρθηκε η κ. Δεμερτζή.

Η Βούλα Πατουλίδου επισήμανε πως «η Περιφέρεια μπορεί και παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς. Μου δίνετε την ευκαιρία ωστόσο να υπογραμμίσω πως στις βασικές προτεραιότητες που θέτει η “Αλληλεγγύη” για την επόμενη περίοδο είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η προώθηση των μακεδονικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Στην προσπάθεια αυτή, η λειτουργία μιας σύγχρονης Αγοράς, η οποία θα βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα μπορεί να συνεισφέρει πραγματικά και να αποφέρει καρπούς στην τοπική οικονομία».

Το φιλικό κλίμα που προηγήθηκε συνεχίστηκε και κατά την επίσκεψή της Βούλας Πατουλίδου στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς, όπου συνοδευόμενη από τον κ. Κακαφίκα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με εμπόρους κι εργαζόμενους, ενώ δέχτηκε θερμές ευχές για την εκλογή της ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη» στις εκλογές του Μαΐου.