ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Κουμουτσάκος: Ευαισθησία σε άτομα με αναπηρία

Εκλογές 2014 - Κουμουτσάκος: Ευαισθησία σε άτομα με αναπηρία

Το πολύ σοβαρό ζήτημα της μετακίνησης και της έλλειψης ίσων ευκαιριών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που οργάνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στο χώρο του Free Thinking Zone.

Ο κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και υποψήφιους με το συνδυασμό «180 μοίρες- η Αττική αλλάζει πρόσωπο!», υπογράμμισε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και τον συνδυασμό μας το γεγονός ότι αποφασίσατε να μας στηρίξετε με τη συμμετοχή σας στον κοινό αυτό αγώνα. Ένα είναι το σημερινό μήνυμα: άνθρωποι με ψυχικό σθένος, δύναμη και όραμα, όπως εσείς, επιβεβαιώνουν ότι η αναπηρία δεν είναι τροχοπέδη. Μπορεί να μετατραπεί σε εφαλτήριο δημιουργίας και έμπνευσης για όλους μας, για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Είναι καθήκον της Περιφέρειας να είναι δίπλα στους κατοίκους της. Με πρωτοβουλίες που τονώνουν την κοινωνική συνοχή και με κοινωνική ευαισθησία».

Από την πλευρά τους, τα συμμετέχοντα άτομα με αναπηρία αναφέρθηκαν στην απουσία υποδομών με ράμπες ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η πρόσβασή τους σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην έλλειψη της απαραίτητης υποδομής για την ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και έντυπα.