ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Όλη η αλήθεια και το αμαρτωλό παρασκήνιο

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Όλη η αλήθεια και το αμαρτωλό παρασκήνιο

Διάφορες θεωρίες συνομωσίας βλέπουν εδώ και ημέρες το φως της δημοσιότητας για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που δίνουν στα κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών 2014.

Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που δίνουν οι δημοσκόποι off the record σους δημοσιογράφους δεν είναι και τόσο αβάσιμα όλα αυτά που ακούγονται.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι δεκάδες δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν και πληρώθηκαν από τα ΜΜΕ που τις παρήγγειλαν, έμειναν στα συρτάρια εκδοτών και καναλαρχών διότι «το αποτέλεσμα δεν άρεσε».

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει ξεκάθαρη πρωτιά σε όσες δημοσκοπήσεις δεν βγήκαν στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Ο εφιάλτης όμως για το Μαξίμου είναι άλλος και ακούει στο όνομα «Χρυσή Αυγή», που σύμφωνα με δημοσκόπους, σε ορισμένες μετρήσεις – όχι σε όλες - που έγιναν το τελευταίο διάστημα, τείνει να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από το κυβερνόν κόμμα.

Όπως είναι λογικό στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς οι κρυφές δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που μέχρι στιγμής διαφαινόταν.

Ωστόσο εναποθέτουν τις ελπίδες στο γεγονός ότι η τάση αυτή δεν κυριαρχεί σε όλες τις κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα χέρια τους και ελπίζουν ότι οι δημοσκόποι των που τους εμφανίζουν δεύτερους με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και μικρή διαφορά από την Τρίτη Χρυσή Αυγή - θα διαψευστούν πανηγυρικά.

Μένει αν δούμε τελικά τι θα συμβεί το βράδυ της 25ης Μαΐου...

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι τρέμουν τις μυστικές δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2014 - Πού ψηφίζω: Βρες το εκλογικό σου κέντρο

Εκλογές 2014: Exit Poll και αποτελέσματα στα κανάλια

Εκλογές 2014: Ποιο είναι το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης και πώς θα το εισπράξετε

Ευρωεκλογές 2014: Η εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις