ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια στη Ρόδο

Ευρωεκλογές 2014: Αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια στη Ρόδο

Ένα κομφούζιο χωρίς προηγούμενο, αναμένεται να προκληθεί σήμερα, αναφορικά με το τί θα ψηφίσουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησαν ούτε για δείγμα ψηφοδέλτια και έτσι οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν όταν παραλάβουν το φάκελο και τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, και βρεθούν μόνοι στα παραβάν.

Σε αντίθεση με τις εκλογές για τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια που όλοι είναι εφοδιασμένοι με ψηφοδέλτια και γνωρίζουν τί θα ρίξουν στην κάλπη, για τις ευρωεκλογές, δεν ελήφθη καμιά μέριμνα από κανέναν. Έτσι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, στην πόλη και τα χωριά (αλλά και στα νησιά), θα παραλάβουν ένα μωβ φάκελο με 40 ψηφοδέλτια και φυσικά θα είναι αδύνατο να βγάλουν άκρη.

Φυσικά για την σταυροδοσία ούτε λόγος μπορεί να γίνει, καθώς ούτε και οι κάπως ενημερωμένοι γνωρίζουν ακριβώς ποιοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και με ποιό κόμμα.

Με αυτά τα δεδομένα κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το τί θα πέσει στην κάλπη, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα ψηφοδέλτια θα είναι ασταύρωτα.

ΠΗΓΗ Rodosalarm

Διαβάστε επίσης
Τα αποτελέσματα δημοτικών εκλογών, ευρωεκλογών και περιφερειακών LIVE στο Newsbomb