ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014 αποτελέσματα: Ο πρώτος δήμαρχος μετανάστης!

Δημοτικές εκλογές 2014 αποτελέσματα: Ο πρώτος δήμαρχος μετανάστης!

Μετά την παρουσία του ως δημοτικός σύμβουλος επί τρεις θητείες στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ο ανεξάρτητος Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, έγινε ο πρώτος μετανάστης που εκλέγεται δήμαρχος στην Ελλάδα.

Ο γιατρός Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ ήρθε στην Ελλάδα πριν είκοσι πέντε χρόνια, και διαμένει στα Λεχαινά τα τελευταία 23 χρόνια έχοντας στο πλευρό του την Ελληνίδα σύζυγό του Ιωάννα Σχοινά, επίσης γιατρό και συγκεκριμένα ωτορινολαρυγγολόγο, τη φυσικοθεραπεύτρια κόρη του Ελισάβετ, αλλά και δύο εγγόνια.

Οι «ματωμένες φράουλες» και οι άθλιες συνθήκες εργασίας μεταναστών και εργατών στη Νέα Μανωλάδα, όπου ανήκει στον (πλέον) δήμο του, απασχόλησαν την επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για αέρα αλλαγής μετά την εκλογή του κ. Μοράντ.

Μιλώντας στην Κατερίνα Καραδήμα και ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος έχει υπάρξει αποδέκτης ρατσιστικών συμπεριφορών ανέφερε χαρακτηριστικά: «ότι δίνεις παίρνεις. Είναι ελάχιστα τα περιστατικά, δεν είναι οι όλοι οι Έλληνες ρατσιστές, μονάχα μια μικρή μερίδα. Άλλωστε οι Έλληνες ξέρουν από ξενιτιά, ξέρουν από Γερμανία, ξέρουν από Αμερική – έχουν οι ίδιοι ζήσει ως μετανάστες. Με αγκαλιάσανε…».

Όσο για το κατά πόσο σκοπεύει να εγκαταλείψει την ιατρική μετά την εκλογή του ως δήμαρχος ο κ. Μοράντ απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα στο μυαλό του. «Είναι η μεγάλη μου αγάπη, άλλωστε έχω μια ωραία και δυνατή ομάδα. Όλοι μαζί θα διοικήσουμε τον δήμο, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», απάντησε.

Αναφορικά με το πώς αισθάνεται μετά την εκλογική του νίκη, ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ δηλώνει συγκινημένος. «Το γιορτάζουμε, είμαι συγκινημένος. Νομίζω ότι πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας ένας μετανάστης εκλέγεται δήμαρχος», είναι η χαρακτηριστική απάντηση του δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ συγκέντρωσε 26,5%, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας το ποσοστό του άγγιζε το 52,23%.

ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Tουρκοκύπριοι καταγγέλλουν παρεμπόδιση ψηφοφοφίας στη Κύπρο

Ευρωβουλευτές 2014-Αποτελέσματα: Καϊλή-Καψής στις Βρυξέλλες