Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Θα παραλάβει μία νέα φρεγάτα και 2 υποβρύχια το 2015

Ρωσία: Θα παραλάβει μία νέα φρεγάτα και 2 υποβρύχια το 2015

Tην προμήθεια νέων μονάδων του και την ανακατασκευή των κτιριακών υποδομών στην Κριμαία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού στόλου.

«Οι κυριότερες προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην οργάνωση της εκπαίδευσης μάχης των νεοσύστατων μονάδων, στην ανασυγκρότηση των περιοχών, στην ανακατασκευή της υποδομής των στρατοπέδων στην Κριμαία και κατά μήκος των ακτών, και στην προετοιμασία για την υποδοχή των νέων πλοίων, υποβρυχίων και βοηθητικών σκαφών του στόλου» τονίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο Ρώσος ΑΓΕΝ Ναύαρχος Viktor Chirkov δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2014, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα προμηθευτεί μια φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich και δύο υποβρύχια κλάσης Varshavyanka κατηγορίας ντίζελ. Συνολικά, έξι φρεγάτες και έξι υποβρύχια αναμένεται να ενταχθούν στην δύναμη του στόλου μέχρι το 2018.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ανήκει στην οργανωτική δομή της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας (SMD) από το 2010, διαθέτει ντιζελοκίνητα υποβρύχια, πλοία επιφανείας, και αεροσκάφη όλων των τύπων .

Πηγη pentapostagma.gr/en.krymedia.ru.

Σχετικές ειδήσεις