Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στη διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού ο Καμμένος για δέηση ηρώων Ιμίων (Pics)

Στη διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού ο Καμμένος για δέηση ηρώων Ιμίων (Pics)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, η οποία τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας.

kam4

«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα να βρίσκομαι εδώ στη σεμνή τελετή, σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής, σε αυτή τη συμβολική και ιδιαίτερη στιγμή της οικογένειας του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό, γνωρίζουν να τιμούν τη μνήμη των γενναίων και ικανών στελεχών τους με τον δέοντα έπαινο και τον προσήκοντα σεβασμό. Το σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε σε ήρωες, σε αυτούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, σε διατεταγμένη υπηρεσία.Σε αυτούς που ο σύντομος βίος τους αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μία μακρά διαδρομή ήθους και παλικαριάς. Στο διάβα της πολυπόθητης ιστορίας μας, οι ηθικές αντιλήψεις, ο αξίες και τα ιδανικά είναι αυτά που μας έδωσαν την δύναμη να συνεχίζουμε και τη δυνατότητα να προσανατολιστούμε και να διακρίνουμε το ουσιώδες, να διακρίνουμε το κοινό καλό, να διακρίνουμε το πρέπον.Ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας και όλοι αυτοί που τιμούμε σήμερα εδώ, μας δείχνουν ποιος είναι ο δρόμος, αλλά και ο τρόπος για να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη και την κοινωνία μας καλύτερη. Μας θυμίζουν και μας ορίζουν την αποστολή μας" είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

kam2

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Σχετικές ειδήσεις