Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Sabah: «Γερμανικά όπλα πέρασαν στα χέρια του PKK»

Sabah:  «Γερμανικά όπλα πέρασαν στα χέρια του PKK»

Η εφημερίδα Sabah, σε άρθρο της αναφέρει ότι όπλα που απεστάλησαν από τη Γερμανία στις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά, στα τέλη του περασμένου έτους, για να υποστηρίξει τον αγώνα τους κατά του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού κράτους», έχουν περάσει σε χέρια της οργάνωσης ( τρομοκρατικής την αναφέρει) του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche την οποία επικαλείται το Spiegel.

Μεγάλος αριθμός γερμανικών πυραύλων Milan, αντιαρματικά και χειροβομβίδες DM51A1 έχουν διοχετευθεί στους αντάρτες του PKK.

Η Γερμανία έχει λάβει εκ νέου απόφαση να υποστηρίξει τις δυνάμεις Πεσμεργκά με στρατιωτικές και ιατρικές προμήθειες την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων 500 αντιαρματικούς πυραύλους Milan, 30 εκτοξευτές πυραύλων, 200 μπαζούκας και 2.400 πυρομαχικά για αυτά, 4.000 τυφέκια G3, δύο εκατομμύρια σφαίρες, δέκα οπλοπολυβόλα και 10 χιλιάδες χειροβομβίδες.

Η Γερμανία αναμένεται ακόμη να στείλει δέκα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα και ένα Unimog ιατρικό όχημα και άλλα ιατρικά εφόδια και στρατιωτικό ρουχισμό πριν από την αποστολή των όπλων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις