Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καμμένος: Μας χρωστάνε πολλά οι Ευρωπαίοι

Καμμένος: Μας χρωστάνε πολλά οι Ευρωπαίοι

Την ανάγκη πάνδημης, ενιαίας, συλλογικής, ηθικής προσπάθειας για «να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, να ανορθώσουμε και πάλι τον τόπο μας, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοτέλειά μας και να βελτιώσουμε στο έπακρο τη δημοσιονομική μας λειτουργία», αντλώντας παραδείγματα από τη συνεπή στάση ζωής, τον κόσμο, τα «Οράματα» και τα «Απομνημονεύματα» του στρατηγού Μακρυγιάννη, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας,Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του σε εκδήλωση της «Δωρικής Αδελφότητας» για τον στρατηγό Μακρυγιάννη.

«Η Ελλάδα όμως του Μακρυγιάννη ήταν αυτή που θριάμβευσε στους Βαλκανικούς πολέμους και το Αλβανικό μέτωπο. Όχι αυτή που σκύβει το κεφάλι στους δανειστές. Ο κόσμος του Μακρυγιάννη, η πλατιά λαϊκή βάση έσωσε και διατήρησε τις παραδόσεις, τα ιδανικά και τις αξίες του Έθνους», παρατηρεί, σχολιάζοντας ότι «αυτό το λέω για όλους όσοι, τα χρόνια της κρίσης, νόμιζαν ότι οι δυσκολίες της Πατρίδος ξεπερνιούνται ισοπεδώνοντας και εξαφανίζοντας την λαϊκή βάση και προστατεύοντας τους λίγους και τη δήθεν σύγχρονη διανοουμενίστικη "ελίτ"».

«Η πατρίδα του Μακρυγιάννη είναι η μεγάλη και υπερήφανη, όχι η μικρή, μίζερη και ταπεινωμένη Ελλάδα του Μνημονίου».

«..."καταπέλτης" ο λόγος του Μακρυγιάννη για όλους αυτούς που βαφτίζουν "παρωχημένες εμμονές" τα όσια και τα ιερά του τόπου αυτού.
Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σε όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα - μαζί και στον ίδιο - από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας. Με μένος, συμπεριφέρεται, απέναντι στους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς της εποχής του, που ξεπουλάνε όσα κέρδισαν με αίμα οι παλιοί αγωνιστές», προσθέτει.

»Αγωνιά για την τύχη της πατρίδας του, της άκλαυτης Ρωμιοσύνης, και αξίζει να τον θυμόμαστε στις δύσκολες ημέρες μας και να παραδειγματιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι χωρίς αρχές, χωρίς αλήθειες, χωρίς προσανατολισμό και στόχους ευγενείς, η ηγεσία χάνει την ποιότητά της, και αυτό γίνεται σήμερα επικίνδυνο. Γίνεται επικίνδυνο, διότι μια "παρηκμασμένη" ηγεσία - και δη σε συνθήκες κρίσης και σύγχυσης - επιτρέπει σε αλλότρια συμφέροντα σε αρνησιπατρίδες και δουλοπρεπείς να δρουν και να καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια των πολιτών», συνεχίζει.

Τέλος, ο κ. Καμμένος υπενθυμίζει ότι «η Ελλάς έχει προσφέρει τα πάντα και έχει θυσιάσει τα πάντα, ώστε η Ευρώπη να είναι σήμερα ένας μεγάλος χώρος ειρήνης και Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να λησμονείται αυτό από κανέναν. Μας χρωστάνε πολλά».

Σχετικές ειδήσεις