Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσικά τανκς Τ-14 «Άρματα» κάνουν πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου

Ρωσικά τανκς Τ-14 «Άρματα» κάνουν πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου

Τα νέου τύπου τανκς, καλυμμένα με μουσαμά, φωτογραφήθηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στα προάστια κοντά στο Αλάμπινο, στην περιφέρεια της Μόσχας, όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση των στρατευμάτων για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου 2015.

«Μυστικές» παραμένουν και άλλα στρατιωτικά οχήματα προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία θα αποκαλυφθούν στην παρέλαση, όπως τα αυτοκινούμενα πυροβόλα "Κοαλίτσια", τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και νέα οχήματα μάχης Πεζικού.

Η κλειστή επίδειξη των "Άρματα" πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νίζνι Ταγκίλ τον Σεπτέμβριο του 2013. Προφανώς, οι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι έδειξαν τρία δείγματα του στρατιωτικού εξοπλισμού στη νέα πλατφόρμα: το κύριο άρμα μάχης («Object 148» ή Τ-14), ένα βαρύ όχημα μάχης Πεζικού («Object 149») και ένα θωρακισμένο όχημα ανάκτησης («Object 152» ).

Σημειώθηκε, επίσης, ότι «Άρματα» θα χρησιμοποιηθούν ως σασί για αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα, αυτοκινούμενα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων αντι-δεξαμενή και ως βάση για τη δημιουργία οχημάτων μάχης.

Οι δοκιμές οχημάτων στην πλατφόρμα «Άρματα» έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2016-2017, μετά την οποία θα αναπτυχθεί η παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις