Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επίσκεψη Τόσκα σε μονάδες, φυλάκια και σχηματισμούς του Δ’ Σώματος Στρατού

Επίσκεψη Τόσκα σε μονάδες, φυλάκια και σχηματισμούς του Δ’ Σώματος Στρατού

Για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις μονάδες της Θράκης, για αύξηση του ποσοστού πληρότητας τους και για τη μέγιστη συνδρομή του Στρατού στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών, δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, κατά τη σημερινή (26/03/2015) επίσκεψή του σε σχηματισμούς, μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού και τις πλημμυρισμένες παρόχθιες περιοχές του ποταμού Έβρου.

Επίσης, επισκέφθηκε το μεθοριακό πέρασμα της Γέφυρας των Κήπων, όπου προσέφερε δώρα στους μεθοριακούς φρουρούς και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ στον επικεφαλής αξιωματικό της τουρκικής μεθοριακής δύναμης έδωσε μία επιστολή με χαιρετισμούς, απευθυνόμενη προς τον Τούρκο ομόλογό του, Χασάν Κεμάλ Γιαρντιμτζί.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο επίπεδο της διασφάλισης των καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες. Μας συμφέρει όλους τους λαούς να ζούμε σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας και να ασχολούμαστε με τα ειρηνικά έργα και η μόνη σχέση να είναι οι καλές σχέσεις μέσω των οικονομικών ανταλλαγών και των προσπαθειών για κοινή πρόοδο», ανέφερε σχετικά.

Για την επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, είπε ειδικότερα: «Έστειλα στον Τούρκο ομόλογό μου μία επιστολή με χαιρετισμούς ενόψει της επίσκεψής μου εδώ στη Θράκη γιατί, όπως σας είπα, εμείς πιστεύουμε στις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις επιδιώκουμε, το προσπαθούμε. Πλην όμως, έχουμε υποχρέωση -και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε-να διασφαλίζουμε την άμυνα, να βελτιώνουμε την άμυνα, για λόγους ευνόητους. Τείνουμε χείρα φιλίας στους γειτονικούς λαούς, αλλά διασφαλίζουμε και την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας».

Τον συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος.

Σχετικές ειδήσεις