Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ήσυχος: Συνάντηση με την Πρέσβη της Βουλγαρίας

Ήσυχος: Συνάντηση με την Πρέσβη της Βουλγαρίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Emilia Kraleva.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών και παραπέρα αναβάθμισης τους. Ειδικότερα, συζητήθηκαν και διμερή αμυντικά θέματα.

Από τον ΑΝΥΕΘΑ έγινε ενημέρωση για τους κινδύνους και τις προκλήσεις που υπάρχουν στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Επισημάνθηκε ο ρόλος των δύο χωρών, Ελλάδας και Βουλγαρίας, ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης, συνεργασίας και πάλης ενάντια στους εθνικισμούς και στις δυνάμεις αποσταθεροποίησης.

Με αφορμή το πρόβλημα των πλημμυρών στον Έβρο συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα συνεργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και επισημάνθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη στον γεωργικό τομέα και στις δύο χώρες, με επίκεντρο το εν λόγω εργοστάσιο ως μονάδα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Η Πρέσβης της Βουλγαρίας μετέφερε πρόσκληση προς τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα, εκ μέρους του Βουλγάρου ομολόγου του, για επίσκεψη στη Σόφια.

Σχετικές ειδήσεις