Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Α/ΓΕΣ Σερβίας : Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι υπέρ της ειρήνης

Α/ΓΕΣ Σερβίας : Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι υπέρ της ειρήνης

«Η χώρα μας και το ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία 16 χρόνια έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, μέσα από την επιθετικότητα και τη σύγκρουση, στη συνεργασία. Κάθε σημείο προόδου, με τον τρόπο αυτό, είναι σημαντικό, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα παραμείνουμε στο δρόμο για μια μελλοντική συνεργασία, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Σερβίας, καθώς είμαστε μια στρατιωτικά ουδέτερη χώρα και έχουμε κοινό συμφέρον για τη διατήρηση της ειρήνης»,δήλωσε ο Σέρβος αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Λιουμπίσα Ντικόβιτς κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Knud Bartels.

Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι προς το κοινό συμφέρον της διατήρησης της ειρήνης, επεσήμανε o Α/ΓΕΣ της Σερβίας.

Επιπλέν, υποστήριξε ότι τα πρότυπα της συνεργασίας θα πρέπει να εγκρίνονται μέσω ενός εξατομικευμένου πλάνου ή σχεδίου δράσης για την Σύμπραξη για την Ειρήνη, έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβίας, ούτε η αποκλειστικότητα του Στρατού της Σερβίας.

Τέλος, πρόσθεσε ότι συνεργάστηκαν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις απειλές στον κυβερνοχώρο και την επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τις KFOR, αναφέροντας ότι ο σερβικός στρατός τις θεωρεί «εγγυητή της σταθερότητας και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», σύμφωνα με το Beta.

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις