Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αντιστράτηγος ΗΠΑ: «Το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται να παίξει δίκαια»

Αντιστράτηγος ΗΠΑ: «Το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται να παίξει δίκαια»

Τα σχόλια του διοικητή του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγου, Φρέντερικ Μπεν Χότζες σε πρόσφατη συνέντευξή του αποτελούν παραδοχή ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έχει ποτέ μία ισότιμη σχέση με τη Ρωσία, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

«Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες ήταν πολύ ειλικρινής σε συνέντευξή του με την Telegraph», έγραψε στο προσωπικό ιστολόγιο του ο Κοσάτσεφ και παρουσίασε τα σχόλια του αντιστράτηγου.
«Δεν ενδιαφερόμαστε για μια δίκαιη μάχη με κανέναν. Θέλουμε να υπερτερούμε σε όλα τα συστήματα. Δεν νομίζω ότι έχουμε μείνει πίσω αλλά η Ρωσία έχει κλείσει το κενό σε ορισμένες δυνατότητες. Εμείς δεν θέλουμε να κλείνουν αυτό το κενό», είπε ο αντιστράτηγος.

Ο Κοσάτσεφ είπε ότι οι δυτικοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν παραδεχθεί ότι το ΝΑΤΟ θα εργαστεί για να επιτύχει υπεροχή σε σχέση με τη Ρωσία και ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα υπαγορεύεται από την επιθυμία να κυριαρχούν σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη επανέλαβε τα όσα έλεγε για μεγάλο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία της Ρωσίας.

«Ο στόχος των σχεδίων είναι να λάβει το ΝΑΤΟ στρατιωτική υπεροχή έναντι της Ρωσίας (όχι την υπεράσπιση των αξιών, ούτε καν υποδοχή και διατήρηση των αμυντικών ικανοτήτων που απαιτούνται)», σημείωσε ο Κοσάτσεφ.

Σχετικές ειδήσεις