Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κοινές ασκήσεις Ρωσίας, Λευκορωσίας και Σερβίας

Κοινές ασκήσεις Ρωσίας, Λευκορωσίας και Σερβίας

Ρωσία, Λευκορωσία και Σερβία ξεκίνησαν στις 2/9/2015 κοινές ασκήσεις στην περιφέρεια Νοβοροσίσκ, στα νότια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των ρωσικών Αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, στρατηγός Βλαντίμιρ Σαμάνοφ, οι ασκήσεις αφορούν μεθόδους αποτροπής μαζικών διαταραχών πραξικοπηματικού τύπου όπως η περίπτωση Μαϊντάν στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων που θα ολοκληρωθούν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, και με βάση τα γεγονότα της Ουκρανίας, οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκρούσουν «αντικυβερνητικά στοιχεία» και τακτικό στρατό, οι οποίοι θα «προσπαθήσουν με προκλήσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση σε ένα υποθετικό κράτος» .

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, θα χρησιμοποιηθούν τόσο μη θανατηφόρα, όσο και στρατιωτικά όπλα, «για την πραγματοποίηση κοινών ενεργειών κατά της τρομοκρατίας και για την εξουδετέρωση των παράνομων ένοπλων ομάδων και την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης», σύμφωνα με τον Σαμάνοφ.
«Σκοπός των ασκήσεων είναι η προετοιμασία των κοινών ομάδων για μια ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρήνων των παράνομων ένοπλων σχηματισμών», κατέληξε ο ρώσος στρατηγός.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις