Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η εκδοχή του υπουργού πληροφοριών Συρίας για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Η εκδοχή του υπουργού πληροφοριών Συρίας για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Τα τουρκικά μαχητικά F-16 κατάρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος Su-24 ως αντίποινα για την καταστροφή εκατοντάδων βυτιοφόρων των τζιχαντιστών της οργάνωσης του ισλαμικού κράτους, που αποστέλλονταν, λαθραία, από τη Συρία στην Τουρκία.

Όλο το φορτίο πετρελαίου είχα αγοραστεί από την πετρελαϊκή εταιρεία του γιου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Μπιλάλ Ερντογάν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν αζ Ζούμπι.

Το πλιάτσικο

«Το σύνολο του πετρελαίου προορίζονταν σε μια εταιρεία που ανήκει στο γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την άποψη αυτή η Τουρκία αντέδρασε πρώτη φορά, όταν η Ρωσία άρχισε να χτυπά το ‘ισλαμικό κράτος’ και ιδιαίτερα τις υποδομές των πετρελαιοπηγών και μάλιστα μετά την καταστροφή περισσότερων από 500 βυτιοφόρα με πετρέλαιο.

Η κατάρριψη ήταν αποτέλεσμα της σπασμωδικής κίνησης του Ερντογάν και της παρέας του. Τα βυτιοφόρα δεν μεταφέρουν μόνο πετρέλαιο, αλλά και σιτάρι και αρχαιολογικά πολύτιμα αντικείμενα», δήλωσε ο υπουργός.

Δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις

Σχολιάζοντας τη θέση της Άγκυρας, που διατείνεται ότι το ρωσικό Su-24 είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ο Ζούμπι δήλωσε:

«Το γεγονός ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας, χωρίς προειδοποίηση, όπως ανέφερε ο διασωθείς Ρώσος πιλότος, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία ψεύδεται. Πρώτα ανέφεραν ότι είχαν προβεί σε 10 προειδοποιήσεις και στη συνέχεια ανέφερε ότι το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από το έδαφος της Τουρκίας επί 17 δευτερόλεπτα. Είναι αδύνατον να γίνουν 10 προειδοποιήσεις μέσα σε αυτά τα 17 δευτερόλεπτα- είναι τεχνικά αδύνατο», είπε.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις