Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Τουρκία δοκιμάζει εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η Τουρκία δοκιμάζει εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Στις 9 Φεβρουαρίου το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) τύπου «ΑΝΚΑ», έκανε μια επιτυχή πτήση τεσσάρων ωρών.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του UAV ΑΝΚΑ άρχισαν στην Τουρκία από το 2004. Το έργο απασχολεί περίπου 180 Τούρκους μηχανικούς.

Η ΑΝΚΑ ανήκει σε μια κατηγορία συσκευών μέσης-υψηλής διάρκειας πτήσης. Το τουρκικό UAV έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα ισραηλινά UAV Heron.

Αν το Heron μπορεί να ανυψωθεί μέχρι 30 χιλιάδες πόδια, με όχι περισσότερα από 185 κιλά ωφέλιμου φορτίου, τα τουρκικά ΑΝΚΑ ανεβάζουν το φορτίο κατά 200 κιλά.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το Ταμείο Ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας παραχώρησε το 2015 για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας 70 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Τα κεφάλαια που διατίθενται αποσκοπούν στην υλοποίηση έργων, όπως στην MİLGEM (δημιουργία πολεμικών πλοίων) που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2007, η ΑΝΚΑ καθώς και η κατασκευή του άρματος μάχης Altay, οι δοκιμές του οποίου έγιναν το 2013.

Από το 2011, [σημειώνει η «Black Sea News» στη ρωσική γλώσσα], άρχισε την παραγωγή κινητών φυλακίων, η αξία των οποίων αποδείχθηκε σημαντική στον αγώνα κατά των αυτονομιστών του PKK, τα πιστόλια Canik TP9, τα UAV ANKA και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Η Τουρκία δημιουργεί, επίσης, εγχώριο όπλο λέιζερ, και το πρωτότυπο είναι, ήδη, έτοιμο.
Τον Μάιο του 2013, η Επιστημονική και Τεχνολογική Έρευνα της Τουρκίας (TÜBİTAK) έκανε μια πρόταση για τη δημιουργία ενός όπλου λέιζερ (YGLSS), με το οποίο θα εξοπλισθούν τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Για τη δημιουργία όπλων λέιζερ, η Τουρκία έχει διαθέσει 120 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου θα διαρκέσουν έξι χρόνια και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν δύο μοντέλα του όπλου, τα οποία θα δοκιμασθούν στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία κατάφερε να επιτύχει ένα επίπεδο αυτάρκειας στην αμυντική βιομηχανία της που ανέρχεται στο 60% των αναγκών της, όπως σημειώνεται.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις