Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τουρκία: O στρατός θεωρεί γελοία τη συζήτηση για πραξικόπημα κατά του Ερντογάν

Τουρκία: O στρατός θεωρεί γελοία τη συζήτηση για πραξικόπημα κατά του Ερντογάν

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, την Πέμπτη, δεσμεύθηκε για την τήρηση της δημοκρατίας και απέρριψε δημοσιεύματα που αναφέρουν σχηματισμούς πέρα των δεδομένων της ιεραρχίας μέσα στον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με ανακοίνωσή του, ο Στρατός, εκφράζει τη δέσμευσή του στη δημοκρατία και στους έννομους και διοικητικούς μηχανισμούς της και είναι ‘συνέχεια σε εγρήγορση’ για τη διαφύλαξή τους.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση σε "δημοσιεύματα και σχόλια" από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά αυτών.

Ο στρατός δήλωσε ότι αγωνίζεται κατά των τρομοκρατών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σύμφωνα με τα καθήκοντα που ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας και των υπηκόων της.

Αναφέρει ακόμη, ότι οι "αβάσιμες" εκθέσεις και τα σχόλια σε μερικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ενοχλήσουν και να επηρεάσουν το ηθικό και τα κίνητρα των στρατιωτικών’

«Η πειθαρχία, η απόλυτη υπακοή και η υπεροχή της διοίκησης είναι βασικά στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

Η στρατός χαρακτηρίζει τις ειδήσεις αυτές και τα σχόλια αντίθετα με την ηθική του και δεν έχουν καμία νομική ή λογική βάση.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις