Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Aντιτίθεται στη δημιουργία νατοϊκού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσία: Aντιτίθεται στη δημιουργία νατοϊκού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ),Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η ιδέα της δημιουργίας στόλου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως σημειώνει το τουρκικό Ντενίζ Χαμπέρ.

Ο Ρώσος αντιπρόσωπος δήλωσε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα, εκτός από τις χώρες της περιοχής, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Γκρούσκο τόνισε «δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει, αφού στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχει σταθερά η παρουσία των στόλων της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Μια συλλογική ομάδα ή μια συμμαχική με τη συμμετοχή άλλων κρατών, δεν είναι σύμφωνη με το υπάρχον καθεστώς».

Ο Γκρούσκο επεσήμανε ότι η περιοχή έχει μια περιφερειακή σταθερότητα και διέπεται από τις πιο σημαντικές συμφωνίες, όπως είναι η Συνθήκη του Μοντρέ (που αναφέρεται στη διέλευση των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και γενικότερα της περιοχής).

Τέλος, υπογράμισε ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί η προσπάθεια αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος με σκοπό την αύξηση της παρουσίας των ξένων χωρών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οποιαδήποτε αλλαγή, αποτελεί παράγοντα αστάθειας στην περιοχή».

Σχετικές ειδήσεις