Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σερβία: Θα πρέπει να επιλέξει ΝΑΤΟ ή Ρωσία

Σερβία: Θα πρέπει να επιλέξει ΝΑΤΟ ή Ρωσία

Η Σερβία σύντομα θα γίνει το κέντρο ενός γεωστρατηγικού ρήγματος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, γράφει ο συνεργάτης του περιοδικού Expert Magazine, Σεργκέι Μπέλους.

Θα έρθει ένα σημείο, σημειώνει ο δημοσιογράφος, που το «παιχνίδι των Σέρβων ηγετών της γεωπολιτικής πολυδιάστασης, θα καταστεί αδύνατο να διατηρηθεί, και θα πρέπει να κάνει μια επιλογή μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας».

Η Σερβία έχει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, χθες Κυριακή, και οι ειδήμονες περιγράφουν τις δημοσκοπήσεις ως τη Λυδία λίθο για τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βούτσιτς, φίλο των Βρυξελλών, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στην ανάλυσή του το ρωσικό περιοδικό Expert μετέφρασε και προσάρμοσε το κείμενο του Σεργκέι Μπέλους από το Oriental Review, του Βελιγραδίου, που υποστηρίζει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την επέκτασή της, ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του στρατιωτικού αυτού συνασπισμού έχουν επιδεινωθεί και ότι η Σερβία θα πρέπει να κάνει την επιλογή της: ή να συμμαχήσει με το ΝΑΤΟ, το οποίο βομβάρδισε τη χώρα πριν από λιγότερο από δύο δεκαετίες ή να επιστρέψει στην ιστορική συμμαχία της με τη Ρωσία, γράφει το Sputnik.

Σχετικές ειδήσεις