Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γαλλία: Δημιουργεί στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία

Γαλλία: Δημιουργεί στρατιωτική βάση στη βόρεια Συρία

“Η Γαλλία άρχισε την κατασκευή μιας βάσης, όπως αυτή των Αμερικανών, και γίνεται πάνω σε έναν λόφο στην περιοχή Μίστα Νουρ, που βρίσκεται πάνω από την πόλη Κομπάνι στη νοτιοανατολική της πλευρά»,δήλωσε κουρδική πηγή σε δημοσιογράφο του Sputnik.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το στρατόπεδο θα χρησιμεύσει για να στεγάσει τους Γάλλους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και συμβούλους που σταθμεύουν στην περιοχή.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι στην πόλη Ιεράπολη της Συρίας (Μανμπίτς), βρίσκονται Γάλλοι και Βρετανοί ειδικοί καθώς και Αμερικανοί που συμβουλεύουν την ηγεσία των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (ΔΔΣ) στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Daesh.

Όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο, οι Γάλλοι στρατιωτικοί θα συμβουλεύουν τις κουρδικές και αραβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης των ΔΔΣ.

«Η επίθεση στην Ιεράπολη της Συρίας προφανώς θα υποστηριχθεί από ένα αριθμό κρατών, όπως και των Γάλλων συμβούλων», είπε πηγή προσκείμενη στον επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσφατα, η Γαλλία είχε ανακοινώσει ότι στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν βρίσκονταν περίπου 150 στρατιωτικοί της, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Σχετικές ειδήσεις