Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ: «Πρόκληση πολέμου η ενίσχυση της Δύσης στα ρωσικά σύνορα»

Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ: «Πρόκληση πολέμου η ενίσχυση της Δύσης στα ρωσικά σύνορα»

Διάσκεψη μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχει προγραμματισθεί για τις 13 Ιουλίου και η μεγαλύτερη προσοχή εστιάζεται στην στρατιωτική ασφάλεια.

«Ελπίζουμε σε μια τίμια και σοβαρή συζήτηση, ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με την αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και τις επιπτώσεις της στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη γενικά, αλλά, και στις επιμέρους περιφέρειες της. Επιπλέον, για να συνεχίσουμε από την προηγούμενη συνεδρίαση ξεκινήσαμε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, όπως αναφέρει το Σπούτνικ.

Η Ρωσία θα επιταχύνει τις απαντήσεις της στο ΝΑΤΟ, με την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων της στη Μαύρη Θάλασσα, για να κρατήσει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή που έχει διαταραχθεί, είπε ο Γκρούσκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κομμερσάντ».

Ο Γκρούσκο τόνισε ότι η Ρωσία πάντα υποστήριζε ότι η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας παραμένει πεδίο συνεργασίας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Τώρα ανησυχούμε για τις αυξημένες δραστηριότητες, ιδιαίτερα των ναυτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, που τακτικά πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόεδρος.

«Θα απαντήσουμε με ένα επιθετικό πρόγραμμα. Στο ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια πρόκληση πολέμου, και ότι όλα αυτά τα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετο αποτέλεσμα, αφού όλοι οι λογικοί άνθρωποι (ειδικά στο Στρατό), αντιλαμβανόμαστε ότι θα δώσουμε, ασφαλώς, στρατιωτική-τεχνική απάντηση. Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο προκειμένου να ενισχύσουμε την άμυνά μας», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Σχετικές ειδήσεις