Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στρατός Ξηράς: Συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Στρατός Ξηράς: Συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Οι δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016, στους τομείς της αεροπυρόσβεσης και της συνδρομής στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, έχουν ως ακολούθως:

1. Διατέθηκαν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, τρία (3) ελικόπτερα CH-47D της Αεροπορίας Στρατού ανά ημέρα, για τη συνδρομή στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στη Θάσο. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 43 ώρες κατάσβεσης και εκτέλεσαν 248 ρίψεις νερού. Επιπλέον, τις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης συνέδραμε τμήμα 60 Αξιωματικών και Οπλιτών, στο πλαίσιο του Σχεδίου "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ".

2. Διατέθηκαν, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, προσωπικό και Μηχανήματα Μηχανικού για τη συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες:

α. Από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) για τη συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

β. Από το 730 Τάγμα Μηχανικού (730 ΤΜΧ) για τη συνδρομή στην αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Σχετικές ειδήσεις