Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ισραήλ: «Πενιχρή» η στρατιωτική βοήθεια των 38 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ…

Ισραήλ: «Πενιχρή» η στρατιωτική βοήθεια των 38 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ…

Ο υποστράτηγος ε.α. Αμός Γιαντλίν, δήλωσε ότι η υπογραφείσα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ «δεν είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Αμός Γιαντλίν, στο ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ, είναι μεγάλη μόνο ονομαστικά ως προς τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα ο υποστράτηγος τόνισε ότι η φετινή συμφωνία είναι χαμηλότερη, πολύ χαμηλότερη, από ό, τι η προηγούμενη συμφωνία που έφθανε στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που λάβαμε στην προηγούμενη συμφωνία, που είχε υπογραφεί για 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Πιστεύω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί μια καλύτερη συμφωνία, αλλά ο πρωθυπουργός επέλεξε να αναφερθεί σε ‘περιττολογίες’ στο Κογκρέσο (πριν από τις εκλογές του Μαρτίου του ’15) και τώρα το Ισραήλ το πληρώνει αυτό», δήλωσε ο Γιαλντίν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο πρώην υπουργός Μοσέ Γιααλόν είπε ότι οι ισραηλινές αμυντικές δαπάνες δεν καλύπτονται από τα "πενιχρά" 38 δις δολάρια των ΗΠΑ για την άμυνα του ισραηλινού κράτους, σύμφωνα με το ισραηλινό jacos.net.

Σχετικές ειδήσεις