Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Άσκηση ΝΑΪΑΣ 2016 μέχρι 17/12

Πολεμικό Ναυτικό: Άσκηση ΝΑΪΑΣ 2016 μέχρι 17/12

Στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού πελάγους και θάλασσας Κυθήρωνδιεξάγεται η άσκηση “ΝΑΪΑΣ 16″ από 8 έως 17 Δεκεμβρίου 2016.

Πρόκειται για τεχνική-τακτική άσκηση INVITEX μεσαίας κλίμακας με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες διάφορων μορφών πολέμου, ναυτικής αποτροπής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.

Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή προσωπικού και αεροναυτικών μονάδων από Ελλάδα, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία καθώς και μονάδων των μόνιμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG2 και SNMCMG2.

Από ελληνικής πλευράς, το ΠΝ συμμετέχει με φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλακάτους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα, και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση Πλοίων και προσωπικού στο Ναύσταθμο Κρήτης, την εκπαίδευση προσωπικού στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC) και την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την εκτέλεση των τεχνικών αντικειμένων και την διεξαγωγή του τακτικού παιγνίου εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώνεται με τον επανάπλου των μονάδων και την απενημέρωση (HWU) που πρόκειται να λάβει χώρα στο Ναύσταθμο Κρήτης.

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις