Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

H Αμερική θα δημιουργήσει στρατιωτική ένωση τύπου ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή

H Αμερική θα δημιουργήσει στρατιωτική ένωση τύπου ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή

«O Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Άραβες συμμάχους στη διαμόρφωση μιας δικής τους στρατιωτικής συμμαχίας, η οποία θα ανταλλάσσει πληροφορίες με το Ισραήλ, στο όνομα του αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό- το Ιράν», σημειώνει η ισραηλινή «cursorinfo.co.il». Το άρθρο επικαλείται πληροφορίες από την αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ήδη, πέντε αξιωματούχοι από αραβικές χώρες συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις.

Στη συμμαχία αυτή θα περιλαμβάνονται: η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – τα οποία είναι επίσημα εχθρός του Ισραήλ, καθώς η Αίγυπτος και η Ιορδανία, οι οποίες έχουν μακροχρόνιες ειρηνευτικές συμφωνίες.

«Στις αραβικές χώρες, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στην Ένωση, θα ισχύει η ρήτρα αμοιβαίας άμυνας, όπως γίνεται με το ΝΑΤΟ σε περίπτωση επίθεσης σε ένα μέλος θεωρείται επίθεση σε όλα τα μέλη», διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια και στήριξη στην Ένωση, σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι παρέχει στον αραβικό συνασπισμό με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία κατά των ανταρτών Χούτις στην Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις