ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Συναγερμός για τον Τόμσεν

Συναγερμός για τον Τόμσεν

Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας θυμίζει καζάνι που βράζει, ή ακόμα χειρότερα όπως πιστεύουν αρκετοί, «μυρίζει μπαρούτι»

Η εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους, δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως επίσης και η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων την περασμένη Παρασκευή, όπου ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων πέταξαν δεκάδες αυτοσχέδιες βόμβες στην είσοδο του τμήματος.

Είναι προφανές ότι εν μέσω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και εν μέσω των σεναρίων για νέα μέτρα και νέα μνημόνια, που θα επιφέρουν την πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η ατμόσφαιρα έχει ηλεκτριστεί επικίνδυνα και φαίνεται πως κάποιοι ζητούν αίμα, ή ακόμα χειρότερα ζητούν την αποσταθεροποίηση και τη δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας.

mol

Ποιοι κύκλοι επιδιώκουν αποσταθεροποίηση

Το δημοσίευμα που ήρθε στο φως κάνει λόγο για καταδρομική επίθεση που ετοίμαζαν κύκλοι που κινούνται στα σκοτεινά στέκια του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει προκαλέσει κόκκινο συναγερμό στην ελληνική αστυνομία που ήδη έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αν και φαίνεται πως ένας από τους στόχους των σχεδιαζόμενων επιθέσεων ήταν ο 55χρονος Μπομπ Τράα, που ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα, αλλά αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρόου, σύμφωνα με πληροφορίες της NEWSBOMB υπάρχει έντονη ανησυχία και για την ασφάλεια του κ. Τόμσεν που αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν εκ των πρωταγωνιστών και των πιο σκληρών διαπραγματευτών με το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί ο Τόμσεν

TOM

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πόλ Τόμσεν φαίνεται να χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο το διαμέρισμα που του έχει παραχωρηθεί στην περιοχή της Φιλοθέης, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει και τα «στέκια» του, τις περιοχές δηλαδή που σύχναζε για να απολαύσει το φαγητό του και το μεσημεριανό του γεύμα.

Οι μετακινήσεις του γίνονται πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ καμία από τις διαδρομές που χρησιμοποιεί δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Για τα ίδια δρομολόγια χρησιμοποιεί καθημερινά διαφορετικές διαδρομές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο σχεδιασμού «σκαριφήματος» το οποίο θα επιτρέψει και σχεδιασμό επιθέσεως εναντίον του.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει αντιληφθεί το κακό κλίμα που έχει δημιουργήσει με τη συμπεριφορά του και τη σκληρότητα των δηλώσεών του, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι φοβάται ακόμα και το ενδεχόμενο να τον δηλητηριάσουν. Προς επίρρωση των παραπάνω έρχεται και το περιστατικό που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών όταν ο Στουρνάρας τους κέρασε μια πιατέλα με φρούτα και ο κ. Τόμσεν αρνήθηκε να φάει φοβούμενος μήπως τα φρούτα είναι δηλητηριασμένα…

TRAA

Παρακολουθούσαν το σπίτι του Μπόμπ Τράα

Οι πληροφορίες για την επίθεση εναντίον του Μπομπ Τράα περιήλθαν σε γνώση των αρχών μόλις τον περασμένο Αύγουστο για σχέδιο καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Αρχικά, είχε εγκατασταθεί σε διαμέρισμα της οδού Διον. Αρεοπαγίτου, ωστόσο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του, κρίθηκε επιβεβλημένη η μετεγκατάστασή του για λόγους ασφαλείας. Έκτοτε και μέχρι τη λήξη της θητείας του διέμενε σε μονοκατοικία, στη Φιλοθέη.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες θα έφερναν εις πέρας 15 - 20 αντιεξουσιαστές, που θα προσέγγιζαν το σημείο με δίκυκλα από διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να μην δώσουν στόχο σε περιπολούντες αστυνομικούς.

PAPOU

Η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης παρόμοιας με αυτήν που είχε γίνει εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, τον Φεβρουάριο του 2012 ή ακόμη εκείνης εναντίον της μεζονέτας του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τον Δεκέμβριο του 2012, στην Κηφισιά. Στην πρώτη περίπτωση, 30 άτομα είχαν προκαλέσει φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο κ. Παπούλιας, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες είχαν πυρπολήσει τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο της οικίας του κ. Παπαντωνίου χρησιμοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς. Μάλιστα στην περίπτωση του κ. Τράα, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι άτομα που κινούνταν στον χώρο των αντιεξουσιαστών είχαν προχωρήσει σε κατόπτευση της οικίας.

Ο σκοτεινός κ. Τράα

Αν και ο ρόλος του 55χρονου τροϊκανού ήταν σαφής και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ο κ. Τράα από πολύ νωρίς έδειξε πως δεν πρόκειται να περιοριστεί στα αυστηρά πλαίσια που του επέβαλε η αποστολή του, να βοηθήσει στην εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους.

TRA2

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την Ελλάδα, η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε τον κ. Τράα, persona non grata, λόγω των παρασκηνιακών ενεργειών του. Στην αρχή ήταν τα μυστικά ραντεβού του με την ελληνική επιχειρηματική ελίτ και οι παρεμβάσεις στα ΜΜΕ.

Σύντομα ακολούθησαν και οι «παραινέσεις» στους Έλληνες επιχειρηματίες, όπως στον Ευάγγελο Βουλγαράκη, ιδιοκτήτη της υαλουργίας «Γιούλα», τον οποίο προέτρεψε να πάρει το εργοστάσιο του από την Ελλάδα και να το εγκαταστήσει στη Βουλγαρία!

Ζητούσε ρουσφέτια από τον πρωθυπουργό

Ήταν λοιπόν σαφές ότι ο τοποτηρητής είχε ξεφύγει από τον ρόλο του. Το ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να προωθεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων τρίτων χωρών, να στήνει μπίζνες με ακίνητα που βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης και να ζητάει ρουσφέτια από τους Έλληνες υπουργούς είναι κάτι που μάλλον κανείς δεν το φανταζόταν.

Ο τροικανός ήθελε να έχει λόγο για τις επενδύσεις και απαιτούσε να έχει πληροφόρηση για τις αποκρατικοποιήσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αποκρατικοποίησης της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα, για την οποία ο κ. Τράα είχε ασκήσει μεγάλη πίεση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για ανάληψη των ακινήτων της περιοχής από την αμερικανική NCH Capital, κάτι που, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, τελικά πέτυχε.

Το πλέον προκλητικό όμως από τα όσα κάνει ο κ. Τράα στα ταξιδάκια του στην Αθήνα είναι το ότι μπαινόβγαινε στα υπουργικά γραφεία και αντί να κάνει τη δουλειά του, ζητούσε ρουσφέτια! Έφτασε μάλιστα να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να μεσολαβήσει για μια ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία συμβούλων που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του Δημοσίου!

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Η άγνωστη κατάρα της οικογένειας Μαρτίνου

Κώστας Γιαννίκος: Οι δύσκολες ώρες στη φυλακή