ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αυτός είναι ο «αρχικοριός» που παρακολουθούσε τον Κώστα Καραμανλή

Αυτός είναι ο «αρχικοριός» που παρακολουθούσε τον Κώστα Καραμανλή

Υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα που κατονομάζεται ως William B φέρεται να είναι το πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης των υποκλοπών και της παρακολούθησης του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Εντοπίστηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ο υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B., ο οποίος φέρεται να είναι ο «πρωταγωνιστής» των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος Ελλήνων αξιωματούχων αλλά και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Στο φάκελο της δικογραφίας υπάρχουν και φωτογραφίες του υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ από τη δραστηριότητά του στη χώρα μας, οι οποίες έχουν ληφθεί κυρίως από κάμερες ασφαλείας. Από τις φωτογραφίες της δικογραφίας ξετυλίγεται συγκεκριμένα όλη η δραστηριότητά του:

Πώς αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, πώς έδωσε άλλο όνομα από αυτό που είχε, πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005.

Οι φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή και δρομολογείται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να απαγγελθεί κατηγορία και ο συγκεκριμένος "κατάσκοπος" να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της κατασκοπείας αλλά και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι και τα δύο κακουργήματα.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας -Bill για τους στενούς του φίλους – είναι 65 ετών σήμερα και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Μένει κοντά στην NSA, την παλιά του δουλειά και το Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ.

Ο "Bill" εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» , μετά από μαρτυρία προσώπου που κινούνταν στις παρυφές των μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Τα «βαθιά λαρύγγια» της ΕΥΠ και ο Κ. Καραμανλής

Το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, οι «σκιές» και ο ρόλος των ΗΠΑ

Οι παρακολουθήσεις, ο Καραμανλής και ο ρόλος του «Άλεξ»

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!

Το χρονικό των πολιτικών παρακολουθήσεων