ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τα Λιμανάκια στον εφοπλιστή Δράγνη με αμφισβητούμενες διαδικασίες;

Τα Λιμανάκια στον εφοπλιστή Δράγνη με αμφισβητούμενες διαδικασίες;

Άλλη μία «περίεργη» υπόθεση από τους φοροαπαλαχθέντες εφοπλιστές;

Μπορεί η πώληση των 83 στρεμμάτων της Εκκλησίας, που συνορεύουν με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, να μονοπωλεί τη δημοσιότητα ως προς το ενδιαφέρον Ελλήνων εφοπλιστών, κάποιοι εκ των οποίων θέλουν να στήσουν ξενοδοχειακές μπίζνες με τα χρήματα που έχουν αποθησαυρίσει, μην πληρώνοντας τους ίδιους φόρους με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, ωστόσο το πραγματικό «φιλέτο» είναι η έκταση 1.200 στρεμμάτων από τη λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα, που είναι γνωστή ως Λιμανάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «φιλέτο» αυτό ετοιμάζεται να «βάλει στο χέρι» ο εφοπλιστής Πάρης Δράγνης, με φερόμενες ως διαδικασίες-εξπρές.

Πρόκειται για προνομιακή έκταση, στην κυριολεξία πάνω στο κύμα, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήδη από το 2013, η πώληση των οικοπέδων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Το λεγόμενο «λόμπι νέο-εφοπλιστών» της Βουλιαγμένης επιχειρούσε από τότε να αγοράσει κοψοχρονιά εκτάσεις της Εκκλησίας, με διαδικασίες που πιθανώς εγείρουν ζητήματα νομιμότητας και φορολογικών παραβάσεων, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Μάλιστα, κάποιοι έκαναν λόγο για χαριστικές συμβάσεις και εργολαβίες, για πώληση οικοπέδων σε χαμηλές τιμές, για αντιπαροχές, για «ομάδα εφοπλιστών» που ήθελε να μπει στο παιχνίδι της αγοράς των οικοπέδων «φιλέτων» της Βουλιαγμένης.

Φαίνεται πως ο κ. Δράγνης, φερόμενος να κινείται σε αυτό το καταγγελλόμενο από πολλούς πλαίσιο, βρίσκεται στην τελική ευθεία να αποκτήσει τα δικαιώματα αξιοποίησης της περιοχής Λιμανάκια, για να χτίσει πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Σημειώνεται πως ο εφοπλιστής είναι γνωστός και για το στόλο πολυτελών θαλαμηγών που διαθέτει και τις οποίες εκμισθώνει σε προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, που έρχονται για πολυτελείς διακοπές στα ελληνικά νησιά. Η επένδυση στα Λιμανάκια προφανώς εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο του εφοπλιστή, ώστε να προσφέρει στους διάσημους πελάτες του, εκτός από πολυτελή διαβίωση στη θάλασσα και στη στεριά.

Τα ζητήματα που εγείρονται είναι αν θα ακολουθηθούν οι αυστηρές διαδικασίες και οι περιορισμοί των Ανωνύμων Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας, όπου και το επενδυμένο κεφάλαιο είναι μεγάλο και οι έλεγχοι εξοντωτικοί και στην περίπτωση του κ. Δράγνη ή η επένδυση θα γίνει με το γνωστό εφοπλιστικό τρόπο, της «ειδικής» μεταχείρισης από το κράτος. Επίσης, αν θα επιτραπεί στον κ. Δράγνη να αποκόψει την ελεύθερη πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών σε τέτοιο μεγάλο τμήμα του αιγιαλού, που αποτελεί έξοδο διαφυγής για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μένει να αποδειχτεί η νομιμότητα ή όχι της διαδικασίας με την οποία φέρεται να αποκτά το «φιλέτο» ο Έλληνας εφοπλιστής, και με χρήματα για μεγάλο μέρος των οποίων ουδέποτε φορολογήθηκε, με ευθύνη της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης:

«Ιερές μπίζνες» για Έλληνες εφοπλιστές

Έτσι παίρνουν δάνεια κάποιοι εφοπλιστές

Έλληνες εφοπλιστές: Γυρνούν την πλάτη στη γαλανόλευκη

Έλληνες εφοπλιστές: Όλα για πάρτη τους...

Κίνημα «δεν πληρώνω» από Έλληνες εφοπλιστές

Έλληνες εφοπλιστές: Βγάζουν λεφτά και από οικολογικά εγκλήματα

Έλληνες εφοπλιστές: Δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ!

Εφοπλιστές: «Ανταρσία» για να αποφύγουν την υποχρεωτική φορολόγηση