ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Διευθύντρια του ΙΚΑ κρύβει τα τεράστια χρέη του συζύγου της

Διευθύντρια του ΙΚΑ κρύβει τα τεράστια χρέη του συζύγου της
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στο μεγαλύτερο και καταχρεωμένο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ...

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στο μεγαλύτερο και καταχρεωμένο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ. Διευθύντρια και μάλιστα σε επιτελική θέση στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, καλύπτει τα χρέη του συζύγου της προς το ταμείο, με αποτέλεσμα το «φέσι» να έχει ξεπεράσει, αυτή την στιγμή, τα 4 εκατ. ευρώ! Και όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι αγωνιούν αν θα πάρουν τη σύνταξή τους, από ένα ταμείο που χρωστάει περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, και που είναι έτοιμο να «βαρέσει κανόνι»…

Οι καταγγελίες για την κυρία Α.Λ., που είναι διευθύντρια του ΙΚΑ, είναι γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Ο σύζυγός της έχει δύο επιχειρήσεις στην Αθήνα και στην Κεντρική Μακεδονία και ασχολείται με το εμπόριο καπνικών προϊόντων. Οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, έφεραν στην επιφάνεια εκπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών που φτάνουν το ποσό των 3.771.008.97 ευρώ για την επιχείρηση της πρωτεύουσας και 522.116,50 ευρώ για την επιχείρηση που βρίσκεται στη βόρειο Ελλάδα. Συνολικά, το χρέος προς το Ταμείο ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 4.293.125,47 ευρώ! Κατά παράδοξο τρόπο όμως, και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχό τους, ο συγκεκριμένος οφειλέτης συνεχίζει να μην καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές προς το Ταμείο.

Η κ. Α.Λ., έχοντας επιλέξει σε θέσεις – κλειδιά ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης της, κατορθώνει ως τώρα να κρατάει το συγκεκριμένο θέμα μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας» και ιδιαίτερα από το γραφείο του διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου… Ως επιλογή κατευθείαν από το γραφείο του τέως υπουργού Εργασίας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρεί πως μπορεί να καλύψει τα ίχνη και τις παρανομίες του συζύγου της, έχοντας και η ίδια κάλυψη εκ των άνω… Δεν είναι τυχαίο ότι για μια σειρά από «περίεργες» τοποθετήσεις διευθυντών σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, η εν λόγω διευθύντρια έχει κληθεί από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπ. Εσωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι ως τώρα, η εν λόγω διευθύντρια πετυχαίνει το στόχο της, καλύπτει τα χρέη του συζύγου της και το ΙΚΑ χάνει εκατομμύρια ευρώ από εισφορές, κάνοντας ακόμα πιο δυσχερή τη θέση του.