ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μάχη Ελλήνων εφοπλιστών για τα «φιλέτα» της Εκκλησίας

Μάχη Ελλήνων εφοπλιστών για τα «φιλέτα» της Εκκλησίας

Το νέο πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για «φοροαπαλλαχθέντες» εφοπλιστές έχει στρωθεί.

Χορό δισεκατομμυρίων στήνουν «φοροαπαλλαχθέντες» Έλληνες εφοπλιστές γύρω από τα φιλέτα της Εκκλησίας στο παραλιακό τόξο, ενόψει των διαγωνισμών που θα προκηρύξει η Εταιρία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας (ΕΑΕΑΠ) για δύο «χρυσές» εκτάσεις σε Φασκομηλιά και Λαιμό Βουλιαγμένης.

Παρόλο που βρισκόμαστε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, οι διεργασίες είναι έντονες, καθώς αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ ισχυρών εφοπλιστών για την τελική επικράτηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «DEAL news».

Η ΕΑΕΑΠ, γνωστή και ως «ιερό ΤΑΙΠΕΔ», βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, η αξία των οποίων φτάνει συνολικά τα 10 δισ. ευρώ. Πρώτα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για την έκταση των 83 στρεμμάτων της Αρχιεπισκοπής στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, με τη σχετική διαδικασία να υπολογίζεται ότι θα κινηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το ακίνητο, αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών ομίλων. Οι χρήσεις της περιοχής θα είναι συμβατές με τη λειτουργία της Εκκλησίας, θα περιλαμβάνουν όμως και πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες υπολογίζονται πως θα πωλούνται προς 35.000 έως 50.000 το τετραγωνικό μέτρο. Η έκταση των 1.200 στρεμμάτων στη θέση Φασκομηλιά, που εκτείνεται από τη λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα και αναμένεται να βγει σε διαγωνισμό στη συνέχεια, διεκδικείται επίσης από ισχυρά εφοπλιστικά συμφέροντα.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr, την έκταση αυτή φέρεται να έχει βάλει στο «μάτι» ο εφοπλιστής Πάρις Δαγνής, ο οποίος μέσα από αμφισβητούμενες διαδικασίες φέρεται να προσπαθεί να επικρατήσει των «αντιπάλων» του, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο έτερος ισχυρός πλοιοκτήτης Γιώργος Προκοπίου.

Οι επενδύσεις σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες είναι το νέο «χόμπι» Ελλήνων εφοπλιστών, που βλέπουν το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ως ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικής ομορφιάς εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου «κοψοχρονιά».

Πρόκειται για πρώτης τάξεως διέξοδο να τοποθετήσουν τα τεράστια ποσά που έχουν αποθησαυρίσει λόγω των δεκάδων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν.

Όσο για τη συμβολή τους στην απασχόληση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το στίγμα έχει δοθεί: αφού απαίτησαν τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών, σειρά θα πάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι , τα εργασιακά δικαιώματα των οποίων έχουν ήδη πληγεί τα τελευταία χρόνια από μνημονιακά και μη μέτρα.

Όπως φαίνεται, το νέο πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για τους Έλληνες εφοπλιστές έχει στρωθεί . Άλλωστε, όπως φωνάζουν στην κυβέρνηση «δεν πληρώνω» έκτακτη εισφορά με το «έτσι θέλω» και παρά τη σχετική νομοθεσία -με τον πλέον δημόσιο και επίσημο τρόπο-, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν και τις εκτάσεις της Εκκλησίας. «Ιερά φιλέτα» για «ιερές αγελάδες»...

Διαβάστε επίσης:

Τα Λιμανάκια στον εφοπλιστή Δράγνη με αμφισβητούμενες διαδικασίες;

«Ιερές μπίζνες» για Έλληνες εφοπλιστές

Οικειοθελής προσφορά εφοπλιστών: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου

Νόμιμη η έκτακτη εισφορά των εφοπλιστών

Spiegel: Πλούτος και κρυψίνοια των Ελλήνων Εφοπλιστών

ΣΥΡΙΖΑ: «Άθλια πολιτική συναλλαγή» εφοπλιστών-κυβέρνησης

ΠΝΟ: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους εφοπλιστές

ΠΕΝΕΝ: Οι ναυτεργάτες απαντούν στους εφοπλιστές

«Αυλαία» στα Ποσειδώνια με νέες «απειλές» για την ελληνική σημαία

Έλληνες εφοπλιστές: Προσφορά στην ελληνική οικονομία... υπό προϋποθέσεις

Έλληνες εφοπλιστές: Πρώτοι στον κόσμο και στην Ελλάδα «δεν πληρώνω»

Πυρά ΚΚΕ κατά των εφοπλιστών

Κυβερνητικό «σίριαλ» με τους φόρους των εφοπλιστών

Γιατί κ. Σαμαρά επιτρέπετε σε εφοπλιστές να «βουλιάζουν» τα ταμεία;

Ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία από την εισφορά των εφοπλιστών

Εφοπλιστές: Χρωστούν εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία