ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δείπνο στα βόρεια προάστια με… μενού τον Βενιζέλο

Δείπνο στα βόρεια προάστια με… μενού τον Βενιζέλο

Στόχος να τον «τελειώσουν» πριν από τις εκλογές – Με ποιον θα πάνε οι παραδοσιακοί Παπανδρεϊκοί του κόμματος

Οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η θητεία του Βενιζέλου έχει τελειώσει.

Νομοτελειακά, αν και βεβαίως ο ίδιος αρνείται να το πιστέψει.

Ήδη αρκετά από τα λεγόμενα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την ανέλιξή τους για την επόμενη μέρα…

Έτσι λοιπόν, εν μέσω καύσωνα, που λένε, ένα ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον δείπνο έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες, σε γνωστό βόρειο προάστιο της Αθήνας…

Ένα προάστιο που τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ έχει την… ιστορική σημασία του, αφού εκεί και συγκεκριμένα στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου έγινε, το φθινόπωρο του 1994, η πρώτη συνάντηση-δείπνο των «τεσσάρων» (Σημίτης, Πάγκαλος, Αυγερινός, Βάσω) που λίγο αργότερα κέρδισαν το Κίνημα και τη διαδοχή του Αντρέα…

Πάλι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε και σε αυτό το δείπνο. Στέλεχος το οποίο φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Β. Βενιζέλο και ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζεται.

Μάλιστα ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει πληροφορηθεί τις κινήσεις του συγκεκριμένου στελέχους και τον (την…) παρακολουθεί «διακριτικά» μεν, αλλά πάντως παρακολουθεί…

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr λένε ότι στο εν λόγω δείπνο παρακάθισαν περί τα δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα (πώς επαναλαμβάνεται η ιστορία, ε;) μεταξύ αυτών και δύο στελέχη τα οποία είχαν βοηθήσει τα μέγιστα την «ομάδα των τεσσάρων» τότε, την εποχή της διαδοχής του Αντρέα.

Διαθέτουν δηλαδή και… σχετική «τεχνογνωσία», από διαδικασίες διαδοχής.

Στο παρελθόν, επί Ανδρέα, κάποια από αυτά τα στελέχη αποτελούσαν αυτό που λέμε την στενή ομάδα του Προέδρου, το «τσιμενταρισμένο» ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα κινούνται στο περιθώριο των εξελίξεων , πλην όμως λειτουργούν συμβουλευτικά υπέρ συγκεκριμένου προσώπου που επιθυμεί διακαώς να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μενού στη συνάντηση είχε πρωτίστως Βενιζέλο, αν και το newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει πως δεν θα υπάρξουν ζητήματα διαδοχής αυτή την περίοδο.

Όμως είναι πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να πάει με άλλο αρχηγό στις επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Φυσικά οι εξελίξεις στο σπαρασσόμενο ΠΑΣΟΚ ήταν που κυριάρχησαν, σε συνδυασμό με την ανάγκη να φύγει ο Βενιζέλος, όπως συμφώνησαν άπαντες και άπασες.

Η συζήτηση κράτησε μέχρι τις 2 το πρωί. Και μεταξύ άλλων κουβεντιάστηκε και η συλλογή υπογραφών με βασικό αίτημα να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» που έχει προαναγγείλει ο Βενιζέλος.

Αν ο νυν αρχηγός πληροφορήθηκε για τα περί του επίμαχου δείπνου;

Ελάτε τώρα!

Διαβάστε επίσης:

Μ. Κεφαλογιάννης: Στα 178 εκατ. ευρώ οι απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές