ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Γιατί οι Ταλιμπάν χτυπούν σχολεία...

Γιατί οι Ταλιμπάν χτυπούν σχολεία...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ταλιμπάν επιχειρούν σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ στο Πακιστάν και σκοτώνουν παιδιά την ώρα του μαθήματος.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Τα σχολεία που χτυπούν είναι κρατικά και τα θύματά τους είναι παιδιά ντόπιων οικογενειών. Παιδιά που ονειρεύονται μια ειρηνική ζωή, που σχεδιάζουν να ζήσουν ελεύθερα με ανθρώπινες συνθήκες, προστατεύοντας τη γνώση ως κόρη οφθαλμού.

Πολλές φορές γεννιούνται ερωτήματα όπως, γιατί οι ίδιοι οι Ταλιμπάν χτυπούν τα δικά τους παιδιά;

Ποιοι κρύβονται πραγματικά πίσω από τους Ταλιμπάν;

Τι λόγο έχουν οι ντόπιοι της περιοχής να θέλουν να εκδικηθούν τα δικά τους παιδιά;

Στο παρελθόν οι Ταλιμπάν έστειλαν πολλές φορές ένα έμμεσο μήνυμα για τη δραστηριότητά τους αυτή, δίνοντας εξηγήσεις για τα θύματά τους, όχι ευθέως αλλά πλαγίως.

Εκφράστηκαν αρνητικά για τη βράβευση της νεαρής Μαλάλα και αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο βραβεύθηκε.

Τι έκανε η Μαλάλα και πήρε βραβείο; Αναρωτήθηκαν πολλές φορές σε ομιλίες τους.

Πώς είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικανοί δεν θα τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του Πακιστάν στο άμεσο μέλλον διατείνονταν οι πιο σκληροπυρηνικοί Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Αφζάλ Μπαάτι, πρόεδρο του οργανισμού Πακιστανών, που μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, «αυτά τα χτυπήματα συμβαίνουν πολύ συχνά από την ημέρα που η νεαρή Μαλάλα βραβεύθηκε και μετακόμισε με την οικογένειά της σε βίλα στην Αμερική.

Η βράβευση αυτή δημιούργησε ένα πολύ αρνητικό κλίμα στο Πακιστάν αφού όλοι πιστεύουν ότι ο πατέρας της Μαλάλα, μαζί με το γιατρό του Λάντεν, συνεργάστηκαν και πρόδωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο πατέρας μάλιστα της Μαλάλα ως συνεργάτης ξένων μυστικών υπηρεσιών, έφυγε από τη χώρα αφού κανόνισε να στήσει τη βράβευση της κόρης του».

«Είναι γεγονός» συνεχίζει, ο πρόεδρος των Πακιστανών στην Ελλάδα , ότι «οι Ταλιμπάν δεν θέλουν τα παιδιά να μάθουν γράμματα ούτε να καλλιεργηθούν πνευματικά όπως ίσως κάνει η Ευρώπη και άλλες αναπτυγμένες χώρες».

Η άποψη των Ταλιμπάν είναι πολύ σκληροπυρηνική πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρούν ότι η Αμερική θέλει να φτιάξει και άλλες Μαλάλα για να τις εκμεταλλευτεί μετά για δικό τους συμφέρον. Γι αυτό ακριβώς χτυπούν τα σχολεία ώστε να αποτρέψουν τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά να μάθουν γράμματα.

«Οι Ταλιμπάν όμως δεν έχουν λογική» συνεχίζει ο Αφζάλ Μπαατί, «χτυπούν εκκλησίες ,τζαμιά, σχολεία και η τακτική τους είναι βάναυση και αλλοπρόσαλλη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέσα στους κόλπους των Ταλιμπάν κρύβονται οι μυστικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν Ταλιμπάν από το Ουζμπεκιστάν, από την Ινδία, από Αραβικές χώρες, από το Αζερμπαιτζάν, από το Ισραήλ, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το σωστό ερώτημα λοιπόν είναι ποιοι πραγματικά κρύβονται σε αυτές τις ομάδες που κάνουν αυτές τις επιθέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν γραφεία στο Κατάρ και δίνουν από εκεί τις εντολές τους, ορίζοντας τη δραστηριότητά τους.

Τα ξένα πρακτορεία μπορούν να μεταδίδουν ό,τι θέλουν για τα χτυπήματα αυτά. Η αλήθεια όμως είναι μία: οι Ταλιμπάν θα πολεμήσουν όποιους μαθαίνουν γράμματα και θα φροντίσουν να διατηρήσουν το μίσος και το φόβο ανάμεσα στους ντόπιους, αποτρέποντάς τους να φτιάξουν κι άλλες Μαλάλα που μια μέρα οι μυστικές υπηρεσίες θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον τους»...

Σχετικές ειδήσεις