ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Φαλτσιανί τα είπε όλα... Να δοθούν τα ονόματα για να ξέρει ο λαός ποιους ψηφίζει

Ο Φαλτσιανί τα είπε όλα... Να δοθούν τα ονόματα για να ξέρει ο λαός ποιους ψηφίζει

Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να αποκαλύψει όλη την αλήθεια και να μην επιτρέψει στο σύστημα διαπλοκής που προστάτευαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά να απενεργοποιήσει τις έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Έστω και προεκλογικά, αν και αυτό θα έπρεπε να αποτελούσε το πρώτο μέλημα των εισαγγελικών αρχών, από τη στιγμή που εξελέγη στην Ελλάδα κυβέρνηση που είχε ως στόχο να ρίξει άπλετο φως στη σκοτεινή λίστα Λαγκάρντ, η ελληνική Δικαιοσύνη τολμά και προχωρά σε κινήσεις, όχι εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας ανοίγοντας δίαυλο συνεργασίας με τον Ερβέ Φαλτσιανί.

Μια λίστα που επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά - Βενιζέλου παρέμενε κλειδωμένη σε συρτάρια προκειμένου να μην στενοχωρηθούν οι μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής, ισχυροί επιχειρηματίες και στενοί τους συνεργάτες όπως ο Σταύρος Παπασταύρου, για τον οποίο μάλιστα δηλώνει υπερήφανος ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα και μάλιστα προκειμένου να αποκαλυφθούν όλα όσα έμεναν κρυφά.

Επί πέντε χρόνια μισθωτοί και συνταξιούχοι γονατίζουν από την υπερφορολόγηση, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες καταστρέφονται με αποτέλεσμα να οδηγούνται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά στην ανεργία, και κανείς δεν κάνει μια κίνηση που εκτός από την ουσία της θα έχει και έναν ισχυρότατο συμβολισμό στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πλέον ασυλία για κανέναν.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τέσσερις κορυφαίοι εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας ανέκριναν τον άνθρωπο που έφερε στο φως την εγκληματική δράση εκείνων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και των άμεσων συνεργατών τους σε κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ο Ερβέ Φαλτσιανί μίλησε και ήταν αποκαλυπτικότατος. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές έδωσε αποδείξεις και ονόματα, αλλά το σύστημα που γαλουχήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και προστατεύθηκε από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά έχει αποδυθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για να μπουν όλα για μια ακόμη φορά σε ένα άλλο κλειδωμένο συρτάρι και να ξεχαστούν εκεί.

Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να προπαγανδίζουν ότι ο κ. Φαλτσιανί είναι ένας αναξιόπιστος μάρτυρας.

Προφανώς θέλουν να ξεχνούν ότι οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κάτι παραπάνω γνωρίζουν, καθώς τον έχουν εντάξει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού με τη συνεργασία του, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία και πολλές ακόμη χώρες που ήθελαν να στείλουν στη Δικαιοσύνη όσους συμμετείχαν στα οικονομικά εγκλήματα, έβαλαν στα κρατικά ταμεία τους πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που ανθεί η διαπλοκή πολλοί είναι όσοι προσπαθούν -με κάθε τρόπο- να μην ανοίξει ποτέ, στην ουσία του, ο φάκελος της λίστας Λαγκάρντ.

Ποντάρουν, μάλιστα και σε ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που θα υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πίσω και να ρίξει... νερό στο κρασί του, αφού μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που εξέθρεψαν τη διαπλοκή στη χώρα έχουν πολλούς λόγους να μη θέλουν ποτέ την πλήρη και σε βάθος -έως τελευταίου φυσικού προσώπου- διερεύνηση αυτής και πολλών άλλων λιστών που υπάρχουν στα συρτάρια της Δικαιοσύνης και του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος ο Ερβέ Φαλτσιανί, πάντως, με δήλωσή του στην ΕΡΤ «ξεγύμνωσε» όσους βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν ως αναξιόπιστο και να μιλήσουν για... γενικότητες που περιείχε η κατάθεσή του.

Αποκάλυψε ότι είπε τα πάντα στους τέσσερις εισαγγελείς και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα πιο μπροστά, λέγοντας πως ήδη τους έχει δώσει και πληροφορίες για διασυνδέσεις με άλλους ερευνητές της υπόθεσης σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα έθεσε εαυτόν στη διάθεση και της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον επιθυμεί να ρίξει φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ... Με εμφανείς αιχμές κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά - Βενιζέλου...

Τα ονόματα στη δημοσιότητα...

Από εδώ και πέρα λοιπόν ξεκινά από την αρχή, για μια ακόμη φορά, το παιχνίδι του συστήματος που μέσω των ελεγχόμενων από αυτό ΜΜΕ επιχειρείται για μια ακόμη φορά να παιχθεί εις βάρος της αλήθειας και των πολιτών

Είναι πασιφανές ότι όσοι έχουν λόγους να μη θέλουν να δρομολογηθούν δικαστικές εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ, θα κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να μη διαρρεύσουν τα ηχηρά ονόματα που έδωσε ο Φαλτσιανί, στις επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν έως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι υποχρέωση, όμως, της υπηρεσιακής κυβέρνησης από τη μια πλευρά και των λειτουργών της Δικαιοσύνης από την άλλη, να ενημερώσουν υπεύθυνα -μέσω του αρμόδιου υπουργού- τον ελληνικό λαό και να μην αποκρύψουν τα ονόματα όσων πρωταγωνίστησαν σε οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας, για να «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς τους (δικούς τους, φίλων ή συγγενών) στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς «παραδείσους» του πλανήτη.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές του διαπλεκόμενου συστήματος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσουν έτσι... Οι πολίτες πρέπει να μάθουν ποιοι πολιτικοί είναι αυτοί που παρεμπόδισαν τις έρευνες, ποιοι συμμετείχαν στις λίστες και ποιοι φρόντιζαν στο διάστημα που είχαν την εξουσία στα χέρια τους να κάνουν τα πάντα, όχι για να επιστραφούν δεκάδες δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, αλλά για να σβήσουν τα... ίχνη και να εξαφανίσουν τι λίστες.

Όλα στο φως κύριοι της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδέσει το όνομά της με μια τεράστια προσφορά προς τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, έχει μπροστά του λίγα 24ωρα για να ενημερώσει με τη σειρά του τους πολίτες για τα αποτελέσματα των ερευνών σε όλα τα επίπεδα, όσο ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.

Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τα ονόματα εκείνων που άρπαξαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Τράπεζας και «ξέχασαν» να επιστρέψουν δάνεια τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε επίσημα ποιοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πήραν τα θαλασσοδάνεια, τα οποία πληρώσαμε και χρεωθήκαμε για τα επόμενα 50 χρόνια και... βλέπουμε, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε πόσα είναι τα δανεικά και... αγύριστα που έχουν πάρει τα κόμματα των Μνημονίων, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία...

Κάθε μέρα που θα περνά ο ελληνικός λαός θα αναμένει να ακούσει -επιτέλους- αλήθειες, για να αποφασίσει σε ποιον τελικά θα εμπιστευτεί το μέλλον του τόπου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ένα μέλλον που για να υπάρξει και να είναι καλύτερο, θα πρέπει -πραγματικά αυτή τη φορά- να προαπαιτήσουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει στο ακέραιο το καθήκον της και από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να κλείσουν τα... μάτια και τ' αυτιά τους στους διαπλεκόμενους και τις παρεμβάσεις τους και να στείλουν στη φυλακή όσους πολιτικούς και επιχειρηματίες τα... έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.

Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει.

Ενημερώστε τον ελληνικό λαό, για να μην μπει κανένας από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς τους στην επόμενη Βουλή, ώστε να μην υπάρχει και το... αγκάθι της βουλευτικής ασυλίας.

Σχετικές ειδήσεις