ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σε «αμόκ» ο Λάτσης για το μπλοκάρισμα του Ελληνικού

Σε «αμόκ» ο Λάτσης για το μπλοκάρισμα του Ελληνικού

«Υπόγειες» διεργασίες, θεωρίες συνομωσίας και εκβιασμούς έχει επιστρατεύσει η Lamda Development για να προχωρήσει το ξεπούλημα του Ελληνικού – Θα κάνει κι αυτό το χατίρι του... Πίπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Να ξεμπλοκάρει η παραχώρηση των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης, με τους σκανδαλώδεις όρους και προϋποθέσεις που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις επιστημονικών φορέων και κατοίκων που μιλούν με στοιχεία για ξεπούλημα της έκτασης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επιχειρεί η Lamda Development, συμφερόντων του ομίλου Λάτση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σπύρος Λάτσης έχει «ξαμολήσει» λυτούς και δεμένους, προκειμένου να έρθει σε... στενή επαφή με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να φτιάξει κλίμα μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ώστε να προχωρήσει το ξεπούλημα του «φιλέτου» του ελληνικού δημοσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «πάγος έχει ήδη σπάσει» σε αλλεπάλληλες «συναντήσεις γνωριμίας» μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και επιτελών της Lamda Development, που έχουν πραγματοποιηθεί σε... γνωστά και μη εξαιρετέα καφέ του Κολωνακίου.

Ο Λάτσης θεωρεί ότι όπως ακριβώς κατόρθωσε να... βγει λάδι από το τραπεζικό σκάνδαλο μεγατόνων της Eurobank, φεσώνοντας 13,3 δισ. τον ελληνικό λαό και καταφέρνοντας να γίνει «αφεντικό» στην Εθνική Τράπεζα με τα λεφτά μας, μπορεί να πράξει το ίδιο και σήμερα.

Και δεν έχει άδικο που... ελπίζει: Η «δεύτερη φορά Αριστερά», μέσω των υποτιθέμενων διωκτών της διαπλοκής, Τσίπρα και Καμμένο, έχει αποδείξει πολλάκις πως το απόστημα του τριγώνου της διαπλοκής είναι στο αίμα της. Μόλις πριν λίγα 24ωρα, άλλωστε, έγινε γνωστό πως ετοιμάζουν δάνειο – «μαμούθ» στον Μπόμπολα. Χαζός είναι ο Λάτσης να μείνει στην απέξω;

Αποκαλυπτική για τα «πάρε – δώσε» κυβέρνησης – Λάτση είναι η - καθόλου τυχαία - ερώτηση που κατέθεσαν στα τέλη Νοεμβρίου προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούν η κυβέρνηση να διατυπώσει σαφώς τη θέση της για το «...αν θεωρεί νόμιμη τη διαδικασία του διαγωνισμού και το προσχέδιο σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Lamda Development και της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ το 2014. Εάν όχι, σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας και απονομή ευθυνών σε τυχόν παρανομήσαντες;».

Και να σκεφθεί κανείς πως όλα αυτά προηγήθηκαν της αποκάλυψης – «βόμβα» του Newsbomb.gr για τον βουλευτή Επικρατείας, καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λάτση, την ίδια ώρα που ο Λάτσης διεκδικεί δουλειές με το ελληνικό δημόσιο!!!

Μας... ψεκάζουν στο Ελληνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθειά τους να πείσουν κυβερνητικούς παράγοντες ότι είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου να προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της έκτασης, οι υπάλληλοι του Λάτση εξυφαίνουν μέχρι και... σενάρια συνωμοσίας και εκβιασμούς: Κάνουν λόγο για ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να μπλοκάρουν την επένδυση!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι του ομίλου Λάτση «δείχνουν» ως μοναδικό εμπόδιο μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας, ο οποίος, λένε, αντιτίθεται στο να προχωρήσει το Ελληνικό. Ωστόσο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο συγκεκριμένος όμιλος δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά σε τέτοιες επενδύσεις!

Ποια είναι η αλήθεια;

Μην έχοντας κάτι άλλο να παρουσιάσει και μη μπορώντας να δικαιολογήσει το... δώρο αξίας 20 δισ. ευρώ που προσπάθησαν να του κάνουν οι Σαμαράς - Βενιζέλος, ο Λάτσης εξυφαίνει σενάρια συνωμοσίας περί, δήθεν, υπόγειου επιχειρηματικού «πολέμου».

Οι πραγματογνωμοσύνες «δείχνουν» ξεπούλημα του Ελληνικού

Την ίδια ώρα, η Lamda Development τρέμει την έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, ο οποίος διερευνά το τίμημα παραχώρησης της έκτασης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, και τα δυο πορίσματα των δυο πραγματογνωμόνων που όρισε ο εισαγγελικός λειτουργός μιλούν για παραχώρηση με τίμημα έως και 3 φορές μικρότερο από την πραγματική αξία της έκτασης, αφού οι πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι η παραχώρηση έπρεπε να γίνει προς περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι προς 915 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στελέχη της Lamda Development γνωρίζουν καλά πως εάν ασκηθεί δίωξη στα πρώην μέλη του ΤΑΙΠΕΔ για το αδίκημα της απιστίας, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, θα βρεθούν εκ των πραγμάτων εντός του κάδρου και δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν τη θέση τους για άμεση προώθηση της παραχώρησης, ούτε θα μπορούν να διατείνονται ότι πρόκειται για μια επένδυση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της χώρας.

Το σκάνδαλο μέσα σε έξι λεπτά...

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βίντεο, που δημιούργησε η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, δίνει μια ηχηρή, αλλά και ουσιαστική, «απάντηση» σε όσους αμφισβητούν το... σκανδαλώδες στην παραχώρηση του μεγαλύτερου φιλέτου της Ευρώπης στην εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων του ομίλου Λάτση.

Στο επίμαχο βίντεο, διάρκειας σχεδόν έξι λεπτών, παρουσιάζονται στοιχειά – «φωτιά» για την «επένδυση» της Lamda Development στις εκτάσεις του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και στον Άγιο Κοσμά, που κάθε τι άλλο παρά συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο και τις τσέπες των Ελλήνων φορολογούμενων δεν είναι.

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο βίντεο προέρχονται από τη μελέτη της ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό τον καθηγητή, Νίκο Μπελαβίλα, και την ομιλία του στη Βουλή στις 29-10-2012:

Σχετικές ειδήσεις