ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκλειστικό: Ο Καμμένος «βασιλιάς», με τροπολογία σκάνδαλο!

Αποκλειστικό: Ο Καμμένος «βασιλιάς», με τροπολογία σκάνδαλο!

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων συντελέστηκε ξημερώματα Τρίτης (23/02/2016) στη Βουλή καθώς για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και αμνηστεύοντας τον ουσιαστικά από κάθε μελλοντική ευθύνη. 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ - Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ... ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Άλλη μια πρωτοτυπία της... αριστερής κυβέρνησης: Εκατομμύρια θα δίνονται μετά από προσωπικό παζάρι, χωρίς να έχει προκηρυχθεί καμία προκήρυξη, για άγνωστο χρονικό διάστημα και χωρίς πλαφόν εξόδων.

Με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια και τη Δημόσια Τάξη η κυβέρνηση με υπογραφές έξι μελών του υπουργικού Συμβουλίου (Πάνος Καμμένος – Άμυνας, Ευκλείδης Τσακαλώτος – Οικονομικών, Θεόδωρος Δρίτσας – Ναυτιλίας, Νίκος Τόσκας – Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Μουζάλας – Μεταναστευτικής Πολιτικής και Πάνος Κουρουμπλής – Εσωτερικών) ουσιαστικά καταργεί την έτσι κι αλλιώς ατελή νομοθεσία περί προστασίας του δημοσίου χρήματος και δίνει το δικαίωμα διαχείρισης πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για όσο διάστημα διαρκέσει η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, που μάλλον όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα απαιτήσει πολλά χρήματα από την πλευρά της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κατακεραυνώσει εάν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όλοι θυμούνται ότι είχε ξεσηκώσει επανάσταση μέσα και έξω από τη Βουλή στο πρόσφατο παρελθόν για πολύ λιγότερα και επουσιωδέστερα νομοθετήματα.

Αυτό πάντως που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν τη αντιπολίτευσης καταψήφισε την τροπολογία, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά λειτούργησε σαν να επρόκειτο για άρθρο νόμου ήσσονος σημασίας, χωρίς συνέπειες για το κρατικό χρήμα.

Οι διάλογοι της ντροπής:

«Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 ως έχει;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : Κατά πλειοψηφία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ: Κατά πλειοψηφία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κατά πλειοψηφία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Κατά πλειοψηφία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κατά πλειοψηφία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.»

Αυτά είναι τα πρακτικά της Βουλής... τόσο απλά πέρασε η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης του κρατικού χρήματος στην Ελλάδα. Κάτι που δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο και καμία δικαιολογία. Ιδιαιτέρως, δε, το γεγονός ότι θα δημοσιεύει κανείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος και κανείς δεν θα γνωρίζει καν τα έργα που θα ανατίθενται κατόπιν προσωπικής διαπραγμάτευσης σαν να πρόκειται για παζάρι.

Τι αναφέρεται στην επίμαχη τροπολογία

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τον γενικό τίτλο Συνδρομή του ΥΠΕΘΑ στη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης και Σύσταση Συντονιστικού Οργάνου μέσα σε λιγότερες από 400 λέξεις καταργούνται όλες οι διατάξεις και οι ασφαλιστικές δικλείδες (ανεπαρκέστατες έτσι κι αλλιώς όπως είχε αποδειχθεί) για τη διαχείριση του κρατικού χρήματος καθώς επιτρέπεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή και συντήρηση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του προηγούμενου εδαφίου δύναται, για λόγους καταπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία «οι δαπάνες και οι δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παραγράφου 1 θα καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του ΥΠΕΘΑ.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής με τους διαγωνισμούς - εξπρές, όπως αυτός που είχε αποκαλύψει μόλις προχθές το newsbomb.gr, στην περίπτωση του «διαγωνισμού» που προκήρυξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για τη μεταφορών οικίσκων με τίμημα περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον Καμμένο να κάνει παιχνίδι μόνος του...

Σχετικές ειδήσεις