ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Νίκος Δένδιας στο Newsbomb.gr για offshore: Δεν ήμουν υπουργός εκείνη την περίοδο!

Νίκος Δένδιας στο Newsbomb.gr για offshore: Δεν ήμουν υπουργός εκείνη την περίοδο!

Με επιστολή του στο Newsbomb.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας δίνει τη δική του εκδοχή αναφορικά με τις εταιρείες στις οποίες εμφανίζεται ως νομικός εκπρόσωπος κατά το παρελθόν - Σάλος στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δένδιας ισχυρίζεται - μεταξύ άλλων - ότι δεν ήταν υπουργός εκείνη την περίοδο που ήταν νομικός εκπρόσωπος των εταιρειών αυτών, ενώ επιμένει ότι δεν πρόκειται για offshore εταιρείες.

Το Newsbomb.gr σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία (και την άμεση απόκριση του βουλευτή) παραθέτει αυτούσια την απάντηση του Νίκου Δένδια:

«Αναφορικά με την ανάρτησή σας περί ‘εμπλοκής’ μου με τις εταιρείες “Vido Management” και “Kerasia Property Limited” θα ήθελα, προς αποφυγή πρόκλησης εσφαλμένων εντυπώσεων να σημειώσω τα ακόλουθα:

Η ιστορία αυτή είναι γνωστή και είχε το πρώτον εμφανιστεί στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 21ης Απριλίου 2013.

Όπως είχα διευκρινίσει και τότε, η πραγματικότητα ήταν απλή και μη επιδεχόμενη παρεξηγήσεων.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως δικηγόρου είχα οριστεί κατά το παρελθόν και όχι κατά την περίοδο που ήμουν υπουργός, ως αντίκλητος έναντι των ελληνικών αρχών μιας βρετανικής εταιρείας (“Kerasia Limited”), η οποία διέθετε ένα ακίνητο στην Κέρκυρα, και μιας κυπριακής εταιρείας (“Vido Management”), η οποία ουδέποτε είχε ασκήσει οιαδήποτε δραστηριότητα οπουδήποτε.

Τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Κύπρος είναι πλήρη μέλη της ΕΕ, πλήρως εναρμονισμένα προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις συστάσεις του OECD και της FATF, οι εταιρείες δε αυτές δεν ήσαν υπεράκτιες ή εξωχώριες (“off shore”).

Σημειώνω, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία, στην ψηφοφορία επί του επιμάχου άρθρου 178 του ν.4389/2016 για τις εξωχώριες εταιρείες, στις 22.05.2016, είχε ψηφίσει ‘όχι’, ενώ στη χθεσινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας ‘επανόρθωσης’, επέλεξε να αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη στάση της Κυβέρνησης ως εμπαικτική.

Νίκος Δένδιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το αρχικό δημοσίευμα για τις offshore εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Δένδιας

Δείτε τώρα την ουσία της υπόθεσης η οποία προκάλεσε πανικό στο χώρο της ΝΔ η οποία έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης για τις offshore των πολιτικών.

Οι επίμαχες εταιρείες είναι:

Η VIDO MANAGEMENT LIMITED και η ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο κ. Δένδιας διευκρινίζει ότι η πρώτη δεν είχε καμία δραστηριότητα ή συναλλαγή. Η δεύτερη όπως λέει αγόρασε ένα ακίνητο στην Κέρκυρα.

Επιμένει βεβαίως ότι δεν πρόκειται για offshore.

Στο μητρώο εταιρειών της Αγγλίας ΕΔΩ , μπορείτε να διαπιστώσετε για ποια εταιρεία μιλάμε και ποιοι είναι διευθυντές και ΜΕΤΟΧΟΙ της εταιρείας και σε ποια «νησιά - φορολογικούς παραδείσους» της Αγγλίας έχουν τις έδρες τους οι μέτοχοι της εταιρείας.

ΌΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φαίνονται καθαρά και τα ονόματά τους, αλλά ας μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, προς ώρας...

Τα νησιά Channel Islands που εδρεύουν οι μέτοχοι της εταιρείας είναι ο κορυφαίος φορολογικός παράδεισος της Βρετανίας ή μήπως όχι;

Και επειδή κάναμε ενδελεχή έρευνα δείτε εδώ το καταστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας της KERASIA PROPERTY LIMITED, η οποία κατά τον κύριο Δένδια δεν είναι offshore.

Επίσης δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποκαλύψουμε σε ποιον μεταβίβασε σπίτι η εν λόγω εταιρεία.

Δείτε τα ντοκουμέντα για τις δυο εταιρείες

dendias 11
dendias 22

Ο κ. Δένδιας ισχυρίστηκε και ορθώς ότι την περίοδο που ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν υπουργός, ήταν όμως βουλευτής της ΝΔ, αν και το Newsbomb.gr δεν ισχυρίστηκε πώς κάτι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο.

Τίθεται όμως ένα θέμα εξόχως πολιτικό και ηθικό την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι στα κάγκελα λόγω της μνημονιακής λαίλαπας και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Δένδιας.

Επίσης αναφέρει στην επιστολή του ότι το θέμα είναι παλιό, από το 2013. Μόνο που καμιά εφημερίδα δεν δημοσίευσε τα ονόματα των εν λόγω εταιρειών, ούτε τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα - κατ΄αποκλειστικότητα - το Newsbomb.gr.

Eίναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Δένδια να υπερασπιστεί τον εαυτό του πολιτικά όπως νομίζει.

Εμείς σεβόμαστε και την παρουσία του στο κοινοβούλιο επί σειρά ετών και το ήθος του.

Όμως το ρεπορτάζ είναι ρεπορτάζ και η αλήθεια είναι μια, δεν έχει υποκειμενική διάσταση.

Σχετικές ειδήσεις