ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Σέρλοκ Χολμς» προσλαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες

«Σέρλοκ Χολμς» προσλαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες

Στο κυνήγι μεγαλοοφειλετών σε Σιγκαπούρη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ζυρίχη για θυρίδες και κρυφούς λογαριασμούς μπαίνουν οι συστημικές ελληνικές τράπεζες προσλαβάνοντας για αυτή τη δουλειά ακόμη και ειδικούς, τύπου «Σέρλοκ Χόλμς».

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗ ΓΙΑ ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Του Σπύρου Πάνου

«Follow the money», είναι ο κωδικός, στο σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες για να ανακαλύψουν ακίνητα, μετοχές, χρυσό, μετρητά αλλά και αλλά άυλα περιουσιακά στοιχεία κακοπληρωτών - μεγαλοφειλετών σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου προσλαμβάνονται εξιδεικευμένα γραφεία του εξωτερικού που ερευνούν οικονομικές και ασφαλιστικές απάτες και έχουν ως διαπιστευτήρια μεγάλες υποθέσεις, όπως πρόσφατα το πρόστιμο ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε στην Deutsche Bank από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και στην Volkswagen A.G για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Η πίεση των «κόκκινων» δάνειων από την μια και η άρνηση μεγαλοεπιχειρηματιών να ξοφλήσουν δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ επικαλούμενοι οικονομική δυσπραγία, αναγκάζει πλέον τις τράπεζες στην πρόσληψη – συνεργασία οικονομικών «Sherlock Holmes».

Το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Ελβετία, αλλά και η μακρινή Σιγκαπούρη θα βρεθούν στο στόχαστρο των εξιδεικευμένων οικονομικών ερευνητών για τον εντοπισμό ακίνητων, αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομπαταχτσήδων.

Ο αριθμός των επιτήδειων επιχειρηματιών – μεγαλοωφειλετών πολλαπλασιάζεται το τελευταίο διάστημα με γεωμετρική πρόοδο αναγκάζοντας τις Διοίκησης των τεσσάρων συστημικών τράπεζων να λάβουν ακραία μέτρα.

Σε πρώτο στάδιο η έρευνες αφορούν το «ξετρύπωμα» τραπεζικών λογαριασμών σε ξένες τράπεζες με την συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, με βάση τις λίστες που αυτή διαθέτει.

Ωστόσο επειδή το ψάξιμο λογαριασμών σε ξένες τράπεζες δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση, οι αλλοδαποί οικονομικοί ντετέκτιβ θα αναλάβουν δράση και σε αυτόν τον τομέα.

Σε κάθε περίπτωση η εχεμύθεια, η διακριτικότητα αλλά και η αποτελεσματικότητα αποτελούν τις παραμέτρους αυτής της συνεργασίας.

Από έρευνα του Νewsbomb.gr το οργανόγραμμα αυτών των εταιριών είναι αποκαλυπτικό του τρόπου λειτουργίας τους.

GRAF 2

Ενώ το κόστος για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού είναι αποκαλυπτικά:

GRAF 1

Ήδη μια πρώτη έρευνα για 10 περιπτώσεις υπερχρεωμένων Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών έδειξε ότι οι συγκεκριμένοι διαθέτουν επενδύσεις σε ακίνητα τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Νέα Υόρκη.

Και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι καταχωρημένα σε εταιρείες τύπου «μπαμπουσκες» και όχι προσωπικά στους ιδίους κάτι που σαφώς θα επιθυμούν να γνωρίζουν(;) και οι φορολογικές αρχές της Ελλάδας καθώς αυτά δεν έχουν δηλωθεί σε καμία φορολογική δήλωση!

Το κυνήγι των ακίνητων φτάνει μέχρι την Ελβετία και την Σιγκαπούρη όπου, στην Ασιατική, αυτή χρηματοπιστωτική μητρόπολη , ξεκινά και σαφάρι για εντοπισμό τραπεζικών θυρίδων αλλά και μετοχών στις οποίες «πάρκαραν» εκατομμύρια ευρώ μέσω συμπλεγμάτων offshore εταιριών.

Σχετικές ειδήσεις