ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η μεγάλη απάτη των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των ολιγαρχών με τα «κόκκινα» δάνεια

Η μεγάλη απάτη των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των ολιγαρχών με τα «κόκκινα» δάνεια

Κόκκινα δάνεια | Ειδήσεις: «Colpo grosso» έχει στήσει μια πανίσχυρη μαφία με σκοπό να αρπάξει περιουσίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί!

Οργανωμένη μαφία αρπάζει επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ακίνητα στο 10% της αξίας τους, ενώ προστατεύουν τα λαμόγια της διαπλοκής με τα «θαλασσοδάνεια»

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», στο μαφιόζικο κύκλωμα πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν, εκτός από τους απανταχού ξένους «γύπες», στελέχη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, παράγοντες της τρόικας και κάποιοι ολιγάρχες που είχαν καταληστέψει το τραπεζικό χρήμα τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τελευταίοι έφταναν σε σημείο, με τη βοήθεια των ξένων απατεώνων και κερδοσκοπικών funds, να «ξεπλένουν» από τα χρέη τις επιχειρήσεις τους, τις οποίες είχαν φορτώσει με «θαλασσοδάνεια».

Η δράση του καρτέλ των τοκογλύφων είναι απλή: Παίρνουν τζάμπα σπίτια και επιχειρήσεις φτωχών ανθρώπων και εν συνεχεία τα μοσχοπουλούν σε offshore εταιρείες, πολλές από τις οποίες είναι «φαντάσματα».

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η πρακτική φαίνεται πως έχει την απόλυτη στήριξη των μηχανισμών της ΕΚΤ, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η διαπλοκή των ξένων λόμπι με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κάπως έτσι, ξεκινάει το μεγάλο φαγοπότι, με το ξεπούλημα και τη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας.

Μεγάλο «φιλέτο» τα ξενοδοχεία

Φαίνεται, πάντως, πως το μαφιόζικο κύκλωμα έχει και ιδιαίτερες προτιμήσεις. Παραγωγικές επιχειρήσεις που υπάγονται στη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία, χαρίζονται κατά 70% στην οργανωμένη συμμορία, η οποία στη συνέχεια τα μεταβιβάζει με το αζημίωτο κυρίως σε Γερμανούς.

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt που σημειώνει πως «στην Ελλάδα τα εξοχικά είναι περιζήτητα και φθηνά».

Ο Κρίστιαν Σάιρερ, γενικός διευθυντής της εξειδικευμένης σε ελληνικές εξοχικές κατοικίες κτηματομεσιτικής εταιρείας Global Immobilien Service αναφέρει: «Οι Γερμανοί ενδιαφερόμενοι εστιάζουν περισσότερο στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική, αλλά και στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα στο Ιόνιο».

Σε κάθε περίπτωση, τα ξένα «κοράκια» σε συνεργασία με τη μαφία των τοκογλύφων οδηγούν στον πλήρη αφελληνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, των ακινήτων και των ξενοδοχειακών μονάδων και όλα αυτά σε ένα κράτος που μοιάζει να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι σε ένα τέτοιο ειδεχθές οικονομικό έγκλημα.

Συμπερασματικά, με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στο σχέδιο «Τελική Λύση» που προωθούν οι κερδοσκόποι: η Ελλάδα μετατρέπεται αργά και μεθοδικά σε μια ιδιόμορφη αποικία χρέους, όπου όλα θα έχουν ξεπουληθεί «μπιρ παρά» στους ξένους.

Σχετικές ειδήσεις