ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι περιέγραψε ο 15χρονος τον ξυλοδαρμό του στην Καισαριανή

Καισαριανή
Newsbomb.gr

Σε «βεντέτα» ανάμεσα σε ομάδες ανηλίκων του Ζωγράφου και της Καισαριανής αποδίδεται από τις Αρχές η «τυφλή» επίθεση με στόχο τρεις ανήλικους στην Καισαριανή.

Ομάδα 15 ανηλίκων με καδρόνια στα χέρια εκτιμάται ότι κινήθηκε από του Ζωγράφου σε παιδική χαρά στην Καισαριανή με στόχο να εξαπολύσει επίθεση σε όποιον ανήλικο έβρισκε μπροστά της και είναι κάτοικος της περιοχής.

Η πρώτη παρέα που βρήκαν καθόταν στην παιδική χαρά και δέχτηκε την ερώτηση: «Από πού είστε;». Όταν ένας 15χρονος απάντησε «από εδώ είμαστε», τότε ξυλοκοπήθηκε άγρια και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο 15χρονος κατέθεσε:

«Είχα πάει για μπάσκετ εκείνη την ημέρα και είχαμε τελειώσει και πήγαμε με τους φίλους μου να κάτσουμε στην παιδική χαρά. Καθόμασταν και μιλάγαμε με την παρέα μου. Ήταν άλλη μία παρέα εκεί πέρα στα παγκάκια. Εμείς καθόμασταν στο μονόζυγο της παιδικής χαράς. Ξαφνικά 15 άτομα ήρθαν απειλητικά προς το μέρος μας και άρχισαν να μας ρωτάνε ‘από πού είστε; από πού είστε;’, Όλοι ήταν κουκουλοφόροι, με ξύλα. Εγώ λέω ‘από εδώ είμαστε παιδιά’. Αρχίζουν και μου λένε: τι από εδώ; Μου χώσανε ένα μπάτσο στο δεξί μου μάγουλο και ένα μπουκέτο και μετά έφαγα ένα ξύλο στο κεφάλι. Μετά καλύφθηκα, έβαλα τα χέρια μου στο πρόσωπο για να προστατευτώ και αυτοί με βαρούσανε μπουνιές και κλωτσιές. Υπήρχαν γονείς πάνω στα μπαλκόνια που είδαν το σκηνικό και άρχισαν να φωνάζουν να μας αφήσουν. Είναι ανήλικοι, είχαμε το ίδιο ύψος και από τη φωνή κατάλαβα ότι δεν είναι παραπάνω από 17 ετών».

Ο 15χρονος που τραυματίστηκε ουδέποτε είχε σχέση με βεντέτες μεταξύ περιοχών, απλά θεωρήθηκε εύκολος στόχος. Μάλιστα την επομένη της επίθεσης έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το Proficiency. Ο 15χρονος βρήκε το κουράγιο και έδωσε τελικά κανονικά τις εξετάσεις, παρά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Η Αστυνομία έχει ήδη στη διάθεσή της έναν κύκλο υπόπτων από παλιότερες επιθέσεις με ίδιο κίνητρο. Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι μόλις δύο ημέρες πριν την επίθεση στον 15χρονο, άγνωστοι λήστεψαν στην Καισαριανή ανήλικο μαθητή. Κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι η «βεντέτα» μπορεί να έχει συνέχεια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του 15χρονου έχει πέσει δύο φορές θύμα «τυφλής» επίθεσης από αγνώστους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.