ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Greek Mafia: Οι δολοφονίες που συντάραξαν το πανελλήνιο - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Greek Mafia: Οι δολοφονίες που συντάραξαν το πανελλήνιο - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ο κύκλος αίματος για την ηγεμονία στον αθέατο κόσμο της νύχτας άνοιξε και δεν λέει να κλείσει.

Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καταγραφεί πέντε συμβόλαια θανάτου, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να χαρακτηρίζουν τους δράστες ως «επαγγελματίες» που είχαν πάρει αυξημένα μέτρα προφύλαξης αλλά παράλληλα είχαν πραγματοποιήσει σχολαστικά όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες με στόχο να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Κοινή συνισταμένη των πέντε δολοφονικών επιθέσεων είναι η αγριότητα των δραστών. Οι οποίοι μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις έδρασαν χωρίς να υπολογίζουν ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των τελευταίων εκτελέσεων είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν τα θύματά τους σε σημεία που τους ήταν «οικία» και στα οποία βρίσκονταν καθημερινά με βάση το πρόγραμμά τους.

Τα θύματα ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν εκτελεστή, ο οποίος πριν προλάβουν να αντιδράσουν άνοιξε σε βάρος τους πυρ. Κανείς τους δεν πρόλαβε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό είναι που εκμεταλλεύονται οι εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου. Σε όλες τις δολοφονικές επιθέσεις ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε βάρος του στόχου του είχε «κάλυψη» τουλάχιστον ακόμα ενός ατόμου.

Ποιος όμως είναι οι εκτελέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο το τελευταίο δίμηνο;