ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης

Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο πίνακας είχε κλαπεί το 2012.

Βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης, ο οποίος είχε κάνει φτερά το 2012.

Οι δύο πίνακες που είχαν αφαιρεθεί από την Εθνική Πινακοθήκη πριν 9 χρόνια, ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν, βρίσκονται στα χεριά της ελληνικής αστυνομίας, μετά τον εντοπισμο τους απο το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ.

Ο πίνακας βρέθηκε στην ανατολική Αττική, ενώ αυτή τη στιγμή ένα άτομο εξετάζεται στη ΓΑΔΑ.

Η «κλοπή του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί, συνέβη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012, όταν ένας ψηλός και λεπτός άντρας μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη και αφαίρεσε «χειρουργικά» -με έναν κόφτη- τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που φιλοτεχνήθηκε το 1939, με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι».

Στο πίσω μέρος του καμβά ο Πικάσο είχε κάνει το 1949 χειρόγραφη αφιέρωση στον ελληνικό λαό για την προσφορά του στον πόλεμο κατά του ναζισμού. Ο δημιουργός του έργου χάρισε το 1949 το «Γυναικείο Κεφάλι» στη χώρα μας για να αποτίσει φόρο τιμής τους Έλληνες πολεμιστές.

Δείτε τη φωτογραφία:

Ο ψηλός άντρας αφαίρεσε τον πίνακα και διέφυγε με τη βοήθεια συνεργού του. Ο μόνος που πρόλαβε να τον δει ήταν ο μοναδικός φύλακας της Πινακοθήκης, ο οποίος δε μπόρεσε μέσα στο σκοτάδι να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Λίγες ώρες πριν από τη διάρρηξη είχε σημάνει δύο φορές ο συναγερμός της Πινακοθήκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Με ποιο σκεπτικό αποφάσισε η εισαγγελία ανηλίκων για την επιμέλεια της Λυδίας