ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι δρούσαν οι διακινητές στο «Ελ. Βενιζέλος» - Η «ταρίφα» και οι vip υπηρεσίες

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.
ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που «ξηλώθηκε» από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του αεροδρομίου φαίνονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης… εν δράσει. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα (Παλαιστίνιοι, Σύριοι και έναν Αιγύπτιο).

Όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των μυστικών αστυνομικών, το κύκλωμα αναλάμβανε τη διακίνηση των μεταναστών, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατασκευή πλαστών εγγράφων ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike), τη μεταφορά του στο χώρο του αεροδρομίου και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του αεροδρομίου με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Οι «πελάτες», για τις «υπηρεσίες» του κυκλώματος, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala », αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με επαγγελματική μεθοδικότητα. Ο 24χρονος ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που παρέχει κρυπτογράφηση καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη μεταφορά των υπό διακίνηση αλλοδαπών στον Αερολιμένα, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων και τη καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευση τους στα διάφορα σημεία ελέγχων.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων, στις οικίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι κινείτο με ηλεκτρικό πατίνι, εκμεταλλευόμενος την ευελιξία που παρέχει το συγκεκριμένο μέσο.

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 8 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 26 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 3 άδειες διαμονής, 24 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 94 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, Visa , δελτίο αιτήσαντος ασύλου, 10 κάρτες επιβίβασης, 54 φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, αυτοκίνητο, ηλεκτρικό πατίνι, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και το χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο της φρίκης με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια - Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς