ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρόδος: Στον ανακριτή για τις δολοφονίες η οικιακή βοηθός

Ρόδος: Στον ανακριτή για τις δολοφονίες η οικιακή βοηθός
Intime News

Οι Αρχές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η οικιακή βοηθός διέπραξε τις δολοφονίες, για τις οποίες έχει καταθέσει στη Ρόδο

Την ώρα που η 45χρονη οικιακή βοηθός οδηγείται στον ανακριτή για τη δολοφονία της 75χρονης που φρόντιζε, στο φως έρχεται η έκθεση του ιατροδικαστή που αποδίδει τον θάνατο της ηλικιωμένης σε πνιγμό με απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Η οικιακή βοηθός, πάντως, έχει παραδεχθεί συνολικά 4 δολοφονίες, 3 στη Ρόδο και μία στη Λέρο, ενώ έχει καταθέσει στους αστυνομικούς πως προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της όταν εκείνο ήταν μόλις ενός έτους. Την ίδια ώρα οι Αρχές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η οικιακή βοηθός διέπραξε τις δολοφονίες, για τις οποίες έχει καταθέσει.

Μάλιστα, τονίζουν πως πρέπει να δοθεί εντολή του ανακριτή προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα καθώς και οι τρεις αυτοί θάνατοι έχουν αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Το πόρισμα δείχνει θάνατο από ασφυξία στην 75χρονη

Η ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία της κατάκοιτης 75χρονης πιστοποιεί θάνατο από ασφυξία. Την ίδια στιγμή, όμως, επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι συγγενείς των εκλιπόντων, οι οποίοι - μιλώντας στην ΕΡΤ - λένε πως δεν θεωρούν πιθανή αυτήν την εκδοχή και πως οι άνθρωποί τους έφυγαν από φυσικά αίτια.

Κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πριν απολογηθεί, ζήτησε ο συνήγορος της 75χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η 45χρονη να ομολογεί δολοφονίες που δεν διέπραξε.

Στην ΕΡΤ μίλησε ανιψιός του θύματος τονίζοντας ότι η θεία του ήταν ευχαριστημένη στις δύο εβδομάδες που είχε κοντά της την οικιακή βοηθό.

«Με ειδοποίησε ο γαμπρός μου ότι μίλησε με τη βοηθό η οποία ήταν αναστατωμένη και να πάω να δω τι συμβαίνει. Πήγα σπίτι και βρήκα τη βοηθό έξω να τρέμει και τη θεία μου νεκρή στο κρεβάτι. Στη συνέχεια ήρθαν ΕΚΑΒ και αστυνομία. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι κάτι άλλο είχε συμβεί, νόμιζα ότι κάτι έπαθε και πέθανε στον ύπνο της. Από τις κινήσεις της αστυνομίας μετά το κατάλαβα. Μετά μάθαμε ότι ομολόγησε. Τις δυο εβδομάδες που ήταν μαζί της η θεία ήταν ευχαριστημένη, δεν έκανε παράπονο. Την είχαμε ρωτήσει και είχε πει «όλα μια χαρά». Ούτε η γειτονιά είχε αντιληφθεί κάτι» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το έγκλημα σημειώθηκε στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην περιοχή Καλυθιές. Η 45χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από 10 χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, πως είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. Εντεκα χρόνια μετά, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Ρόδος: Τι είπε για τις δολοφονίες η οικιακή βοηθός

Ρόδος: Ολόκληρη η κατάθεση της κατά συρροή δολοφόνου οικιακής βοηθού

Ρόδος: «Κινούμενη βόμβα» η 45χρονη, λέει ο δικηγόρος της