ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μοσχάτο: «Φως» από τις τοξικολογικές του 50χρονου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μοσχάτο: «Φως» από τις τοξικολογικές του 50χρονου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μοσχάτο: Συνέχεια στο μυστήριο γύρω από τον θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή - Εξετάζεται η εμπλοκή κι άλλου ατόμου στον θάνατό του

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 50χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο αναμένει η ΕΛΑΣ προκειμένου για να διασαφηνιστεί εάν ενεπλάκη και άλλο πρόσωπο στον θάνατο του ασφαλιστή.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει δείξει ότι ο θάνατος του άνδρα προήλθε από απαγχονισμό ωστόσο οι Αρχές επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα καθώς το θύμα έφερε πολλά κατάγματα από ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί λίγες ημέρες πριν τη μοιραία επίθεση της 47χρονης μέσα στο διαμέρισμά του.

Δεδομένων των πολλαπλών καταγμάτων που έφερε στα πλευρά, οι ιατροδικαστές θεωρούν αδύνατο να μπορούσε να κινηθεί ο 50χρονος χωρίς την λήψη ισχυρών παυσίπονων.

Άλλωστε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 50χρονου τόνισε ότι δύο ακόμη άτομα θα κληθούν για εξηγήσεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η γυναίκα είχε βοήθεια προκειμένου να τοποθετήσει τη θηλιά στο λαιμό του άνδρα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται οικονομική δραστηριότητα του 50χρονου καθώς σύμφωνα με όσους των καταγγέλουν ότι τους χρωστούσε χρήματα, επένδυε αυτά τα ποσά σε κρυπτονομίσματα.

«Βροχή» από καταγγελίες που αφορούν στη δράση του ασφαλιστή έχουν έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτωντας τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσε να εξαπατήσει μέχρι και εταιρείες leasing.

Μοσχάτο: «Δεν είχε σκοπό τον απαγχονισμό, όταν τράβηξε το σκαμπό»

Όσο για τη 47χρονη που βρίσκεται στον Κορυδαλλό καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα για τον απαγχονισμό του 50χρονου, η δικηγόρος της μετέφερε τη θέση της κατηγορούμενης.

«Όταν έσπρωξε το σκαμπό δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει απαγχονισμό στο θύμα», ανέφερε η Κατερίνα Τσιώνα, στο MEGA. Για να προσθέσει: «Πρόθεσή της ήταν να τον καταγράψει, ώστε να του αποσπάσει την ομολογία ότι είχε πάρει τα χρήματα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 47χρονης, εκείνη έσπρωξε το σκαμπό, ωστόσο το ύψος του δεν μπορούσε να προκαλέσει τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή. «Η 47χρονη δεν αλλάζει την αρχική της κατάθεση και δεν υπήρξε ποτέ ομολογία. Υπήρχε σκαμπό, το οποίο διευκόλυνε το θύμα να τοποθετήσει τη θηλιά στον λαιμό του. Δεν το έσπρωξε για να οδηγηθεί στην πράξη, το σκαμπό δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 47χρονη

Η 47χρονη στην απολογία της αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, υπογραμμίζοντας πως ο 50χρονος αυτοκτόνησε, συγκεκριμένα με απαγχονισμό δια βρόχου. «Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί», ανέφερε αρχικά.

«Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά», ισχυρίστηκε η 47χρονη που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τη 47χρονη

Δύο ήταν τα κρίσιμα και καθοριστικά στοιχεία για την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προφυλάκιση της 47χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου ασφαλιστή μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Το πρώτο στοιχείο αφορά στα δύο βίντεο που τράβηξε η ίδια μέσα από το σπίτι. Η ίδια ακούγεται να λέει στον 50χρονο: «Πού φαγώθηκαν όλα αυτά τα λεφτά; Πήρες από τα παιδιά μου, από τη μάνα μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν σου έφταιγαν σε τίποτα. Είμαι αποφασισμένη, θα σε σκοτώσω».

Η ύπαρξη του οπτικοακουστικού υλικού που βρέθηκε στο κινητό της τηλέφωνο διαδραμάτισε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κρίσιμο ρόλο. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στην προανακριτική της κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι απομάκρυνε την καρέκλα από τα πόδια του ασφαλιστή που κρεμάστηκε από μονόζυγο.

Η απολογία της 47χρονης

Στην απολογία της η 47χρονη συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή της στον θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή ενώ επανέλαβε ότι αρνείται κάθε κατηγορία που της έχει αποδοθεί.

Η 47χρονη μίλησε για το ύψος που ήταν τοποθετημένο το μονόζυγο αυτοκτονίας, καθώς όπως υποστηρίζει η θηλιά ήταν σε τέτοιο ύψος που τα πόδια του ασφαλιστή ακουμπούσαν στο έδαφος. Άρα θα μπορούσε αν ήθελε να πατήσει και να στηριχθεί στα πόδια του και να γλιτώσει. Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το επιχείρημα αυτό βασίζεται και στη φωτογραφία που τράβηξαν οι Αρχές όταν εισήλθαν στο σπίτι και είδαν τον 50χρονο κρεμασμένο με το σχοινί στο μονόζυγο.

Η 47χρονη, όπως μετέδωσε ο Alpha, υποστηρίζει το σενάριο της αυτοκτονίας, τονίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή και αναγνωρίζει ως λάθος το γεγονός ότι πίεσε ασφυκτικά τον 50χρονο για να της δώσει τα χρήματά της ή να της πει πού τα επένδυσε. Για το καρεκλάκι που βρέθηκε δίπλα στα πόδια του θύματος, η γυναίκα υποστήριξε πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από κανέναν και πως η ίδια το έσπρωξε και το έριξε κάτω, όταν πλέον αντιλήφθηκε ότι ο 50χρονος είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

«Έχω ισχυρές τύψεις που δεν κατάφερα να το αποτρέψω, αλλά δεν έχω κάνει δολοφονία», είπε ενδεικτικά η γυναίκα.

«Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί.

Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή οτιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

«Κάλεσα την αστυνομία για να τον σώσω»

Η προφυλακισμένη, καθώς περιέγραφε ό,τι προηγήθηκε, αναφέρθηκε στην Παρασκευή που ενημερώθηκε από τον αδελφό της πως ο 50χρονος είχε χάσει όλα του τα λεφτά. Τον επισκέφθηκε στο μαγαζί του, όπου είδε περίπου 20 άτομα να διαμαρτύρονται σ' αυτόν επειδή έχασαν τα λεφτά τους. Κάλεσε η ίδια την αστυνομία, όταν οι εξαπατημένοι άρχισαν να τον χτυπούν, μετά τις απειλές προς τον ίδιο. Την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι του θύματος με σκοπό να πάρει τα λεφτά που της χρωστούσε και ο ίδιος δήλωνε μετανιωμένος και αποφασισμένος να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 50χρονος της εξομολογήθηκε πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει την προηγούμενη μέρα με μια ζώνη, αλλά «ήμουν δειλός και δεν τα κατάφερα».

Πώς έστησε την κομπίνα ο 50χρονος

Οι άνθρωποι που έχουν εξαπατηθεί από τον 50χρονο είναι εκατοντάδες και καταγγέλλουν για χρήματα που έχουν κάνει φτερά. Κάποιοι εξ αυτών έχουν χάσει μικροποσά, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ στη λίστα των εξαπατημένων είναι και εταιρείες leasing αυτοκινήτων που ουσιαστικά είδαν τα αυτοκίνητά τους να πωλούνται μέσω τρίτου σε ιδιώτες!

Μάλιστα ο Παναγιώτης Διαλινάκης, δικηγόρος θυμάτων, υποστήριξε στο TLIVE ότι υπάρχει υποψία πυραμίδας, την οποία είχε φτιάξει ο 50χρονος ασφαλιστής.

«Ξεκίνησε να εισπράττει μικρά χρηματικά ποσά μέσα από το γραφείο λογιστή που διατηρεί, αλλά ταυτόχρονα άρχισε να ζητά χρήματα για επενδύσεις, κάτι που προφανώς δεν αποτελεί νόμιμη δραστηριότητα. Αυτός αρχικά εισέπραττε μικρά ποσά για να τα επενδύσει. Αυτά τα χρήματα μέχρι σήμερα, δεν ξέρουμε αν τα επένδυσε και πού τα επένδυσε.

Τα χρήματα τα έπαιρνε μετρητά και όχι μέσω του τραπεζικού συστήματος με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Τους έταζε μεγάλη απόδοση τύπου 10%και 20%, μάλιστα υποσχέθηκε σε ιδιώτη απόδοση 50% σε επένδυση. Έχω πληροφορία ότι κάποιος ξεκίνησε να του δίνει χρήματα προς επένδυση από το 2007. Είδα να δίνονται χρήματα, χωρίς κανένα έγγραφο ύψους 140-000-150.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη θυμάτων, επειδή τα προηγούμενα χρόνια τους απέδιδε τα χρήματα. Το μόνο έγγραφο που τους έδινε ήταν μια συναλλαγματική ή μια υπεύθυνη δήλωση. Για μεγάλο διάστημα επέστρεφε τα χρήματα, αλλά φτάσαμε στο 2022 που όπως φαίνεται δημιούργησε ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορούσε να καλύψει».

Σχετικές ειδήσεις

Μοσχάτο: Τα στοιχεία που οδήγησαν την 47χρονη στη φυλακή και η εξαφανισμένη «χήρα»

Μοσχάτο: «Εκβίαζε ηλικιωμένους και τους έπαιρνε χρήματα» λέει συνάδελφος της 47χρονης

Μοσχάτο: «Χειριστικό άτομο με πειθώ που εκβίαζε ηλικιωμένους»- Αποκαλυπτική μαρτυρία για την 47χρονη