ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μάξιμος Σαράφης»: «Μου έφαγε 150.000 ευρώ» - Πώς εξαπατούσε επιχειρηματίες

«Μάξιμος Σαράφης»: «Μου έφαγε 150.000 ευρώ» - Πώς εξαπατούσε επιχειρηματίες
Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών και από τον «Μάξιμο Σαράφη».
Intime News

Οι αστυνομικοί είχαν βάλει από πέρυσι στο «μικροσκόπιο» τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση κάνοντας τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χωρίς να γνωρίζουν πως ανάμεσα τους βρίσκεται ο «Μάξιμος Σαράφης»

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Οι αστυνομικοί είχαν βάλει από πέρυσι στο «μικροσκόπιο» τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση κάνοντας τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χωρίς να γνωρίζουν πως ανάμεσα τους βρίσκεται ο «Μάξιμος Σαράφης». Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα σε μια γυναίκα ήταν αυτό που τον «πρόδωσε» αν και μέχρι τότε θεωρούσε πως έπαιρνε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην φτάσουν στα ίχνη του οι Αρχές.

«Μου έφαγε 150.000 ευρώ ο Μάξιμος Σαράφης»

«Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια. Αυτός ο ντόπιος ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει του λέω αφού μπορείς, να βοηθήσεις.

Και με συνέδεσε (με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμο και τον Κρητικό… Τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει το μάξιμουμ τρεις μήνες θα πάρεις τα χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα business plan και λέω και στους δύο, αν πάει καλά η δουλειά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αλλά αν με παίξετε θα σας μαυρίσω».

Μετά τη συνάντηση το θύμα έδωσε όπως λέει το θύμα στο MEGA, 150.000 ευρώ. «Μου έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει ένας φάκελος 10 εκατοστά πάχος, τον αφήσαμε στο μέγαρο της ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με την καταγγελία που κάναμε.

Τον είχα συναντήσει 3 – 4 – 5 φορές γιατί υπογράφαμε χαρτιά μαζί με τον γιο μου. Χαμογελαστός, ήρεμος, έδειχνε σιγουριά. Μου ‘έφαγε’ 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δε λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με».

Αρνείται τις κατηγορίες ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του πρώην στελέχους επικοινωνίας της Novartis, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μαξιμος Σαράφης», αλλά και έξι ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης που εμφανίζεται ως εγκέφαλος, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η δραστηριότητα της εταιρείας - που εμφανίζεσαι να έκανε απάτες με δάνεια - είναι πραγματική, αλλά και πως τα δάνεια δεν απείχαν πολύ από την εκταμίευση, κάνοντας λόγο για χρονοβόρα διαδικασία.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή για να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να απολογηθεί.