ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα 4 άτομα για το περιστατικό με τον 11χρονο που ακροβατούσε στο περβάζι

Στον εισαγγελέα 4 άτομα για το περιστατικό με τον 11χρονο που ακροβατούσε στο περβάζι
Kallitheaonline.gr

Το κέντρο για παιδιά ΑμεΑ στην Καλλιθέα σφραγίστηκε από την Αστυνομία μετά το περιστατικό με τον ανήλικο.

«Λουκέτο» μπήκε στο κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά ΑμεΑ στην Καλλιθέα, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 4 άτομα για το περιστατικό με τον 11χρονο που ακροβατούσε στο περβάζι παραθύρου του 3ου ορόφου.

Σύμφωνα με τη γραμματέα του 4ΑΜΕΑ και ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου, η οποία αποκάλυψε το περιστατικό με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, το εν λόγω κέντρο έκλεισε καθώς λειτουργούσε ως κέντρο ημέρας ενώ ήταν κέντρο ειδικών θεραπειών. «Έκλεισε για την ασφάλεια των παιδιών», τόνισε.

Σημείωσε, δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγγελία για τη συγκεκριμένη δομή. Η πρώτη φορά που συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του κέντρου ήταν όταν ένα 7χρονο παιδί το έσκασε και βγήκε στο δρόμο.

Η γυναίκα που βοήθησε για να επιστρέψει σώο το παιδί μίλησε στο STAR και έκανε λόγο για μια τραγική κατάσταση. Όπως είπε, το παιδί ήταν βρώμικο, γεμάτο ακαθαρσίες και ελαφριά ντυμένο σε σχέση με το κρύο που είχε εκείνη την εποχή. Όταν πλησίασε το παιδί, ήταν σαν αγρίμι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τον 11χρονο που περπατούσε πάνω στο περβάζι, ενώ δεν υπήρχε καν επίβλεψη στον χώρο που ήταν τα παιδιά, είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι του, όπου ενημερώθηκαν οι γονείς.

Το περιστατικό που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία συνέβη την προηγούμενη Τρίτη. Κάτοικος που διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία είδε το παιδί για αρκετή ώρα να περπατά από τη μία άκρη του παραθύρου έως την άλλη και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑΜΕΑ-4ΑΜΕΑ.