ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποιοι τον απήγαγαν και τον σκότωσαν

Μάριος Παπαγεωργίου

Ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου φέρεται να είχε επαφές με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και με στρατιωτικούς. 

Οκτώ νέα πρόσωπα φέρεται ότι συμμετείχαν στο θρίλερ της απαγωγής και της δολοφονίας του 27χρονου τότε Μάριου Παπαγεωργίου, που σημειώθηκε το 2012.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής», ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα, με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και με στρατιωτικούς.

Ανάμεσα στα οκτώ νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, που φέρεται ότι συμμετείχαν στη μοιραία αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου είναι ο πρώην ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στον Άλιμο, ένας οδηγός πρώην ανώτατου στελέχους τράπεζας αλλά και δύο αστυνομικοί.

Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών

Η εν εξελίξει δικαστική έρευνα αφορά πρόσωπα που φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου και ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η δικαστική έρευνα αφορά κυρίως εννέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή, συγκεκριμένα, να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του εγκέφαλου, της συζύγου του, η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη και για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, άλλων τεσσάρων προσώπων που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο έγκλημα καθώς και των δύο κατηγορούμενων που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες και σήμερα απολογήθηκαν.

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν για να λογοδοτήσουν οι δύο γιοι του καταδικασμένου ως εγκέφαλου της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν εν αποστρατεία αστυνομικούς, στους οποίους αποδίδονται οι ίδιες κατηγορίες με αυτές για τις οποίες βρέθηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο ο 53χρονος και ο 54χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου

Ο Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Την επομένη η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους που ζητούσαν 620 χιλιάδες ευρώ λύτρα για την απελευθέρωση του γιου της. Ο ισοβίτης, οικογενειακός φίλος τότε, είχε πείσει τη γυναίκα να μην ειδοποιήσει τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος, κερδίζοντας χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη του φοιτητή και για να καλύψει τη δράση της ομάδας που υπό τις εντολές του ενεπλάκη στην υπόθεση.